Ching-He Huang

čínská, 1978

Nové komentáře u knih Ching-He Huang

Wok snadno a rychle - 100 zdravých a lahodných receptů Wok snadno a rychle - 100 zdravých a lahodných receptů

Pro totální kuchyňské začátečníky doporučuju si místo wok pánve koupit remosku. V remosce skoro nic nezkazíte. Tedy krom těch, co dokáží připálit i čaj. Pokud se přeci jenom rozhodnete pro pánev Wok a stir-fry jídla, je hlavní věc pozorně si přečíst úvod této knihy. Jak předvídat, jak si připravit k ruce ingredience, proč mít vždy po ruce vodu, jak správně používat nože a nebo jak vybrat eňo ňuňo olej. Já osobně se přiklonil k oleji kokosovému. Už jen proto, že když olíznete vařečku, ...je to prostě kokos. Pro výběr masa se dohodněte se svojí peněženkou. Je jisté, že nejlepší je kančí, dančí a srnčí, ale já si postačím buď s hovězím nebo, a to se každý posere, s kuřecím z Polska :-) Všechno chutná jako kuře, jen kuře z Polska chutná jako ryba. Maso nesolte. Kazíte ho tím. Úplně nejlepší je dát na pánev olej, (v mém případě kokosový) a až do rozpáleného oleje posléze přidejte sůl (v mém případě Pákistánskou růžovou) ....a sůůůůl!!!!, jak říká jeden super kuchař v Českém filmu. Maso jen nakrájejte na kousky a posypte jedlou sodou !!! – to není vtip. Přídavky a to myslím koření, to je také loterie. Já se přikláním k paní spisovatelce Ching-He Huangové a používám skoro to samé jako ona. A tím je paprika, česnek a chilli papričky. A já to ještě ostřím Carolínou Reaper. Ale pozor, s Carolinou reaper opravdu opatrně. Jen na jazýček nože. Dejte tam byť jen kávovou lžičku tohoto koření a budete šlehat plameny zadem. Ano, proto ta připravená voda, když šlehají plameny voda všechno uhasí. Hlavně to nezapíjejte mlékem. Polská kuřata ho nesnáší a pákistánská sůl je na něj alergická, ...zčerná. Po přečtení této příručky se z vás sice nestane Casey Ryback, ale už něco budete vědět. Hlavně si s tím musíte hrát, improvizovat a dochucovat dle svého. Co zkazíte, dejte psovi, možná to sní. Nemáte psa? Tak si ho pořiďte a nebo ho dejte na pánev a, což je lepší, chce to prase. Na vykrmení. Dávejte mu zkažené pokusy z Woku a budete mít vykrmené maso na další pokusy. A ptáte se, kdo je Tervo kurva Ryback? Ryback je legendární kuchař na lodi USS Dwight D. Eisenhower. A věřte, že na pánvi wok udělal i dort. Chtěl jsem dát, nebo spíš vložit, nějakou malou ochutnávku, ale bez plamenů to nejde a skoro všechny recepty v této knize jsou boží. Těžko vybírat ten nejlepší. Neměl jsem tu možnost je zatím všechny vyzkoušet, ale mám je nastudované. A časem na všechny dojde. Dávám s radostí všech pět žlutých motýlků. A prosím vás, motýlky nežerte, ...i když, myslím, že pánev wok by si s nimi poradila. ...pět proteinů. ( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ )... celý text
Terva

Žánry autora

Kuchařky

Štítky z knih

wok

Huang je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy