Yellowface přehled
Rebecca F. Kuang
Nevinné lži. Drsný humor. Fatálne následky... June Haywardová a Athena Liu sú vychádzajúce literárne talenty. Athena je miláčikom literárnych kruhov, o June sa to však povedať nedá. Keď sa June stane svedkom Atheninej prazvláštnej smrti, impulzívne sa rozhodne ukradnúť jej práve dokončený majstrovský rukopis. Čoraz častejšie sa však vynárajú dôkazy, ktoré ohrozujú jej ukradnutý úspech. Ako ďaleko je ochotná zájsť, aby si udržala to, čo si podľa seba zaslúži?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Yellowface. Přihlašte se a napište ho.
Knížka mě bohužel neoslovila a s pozitivními recenzemi se nemůžu vůbec ztotožnit.
Dvě hvězdičky dávám za možnost nahlédnout do světa knižního byznysu, s čímž jsem se coby čtenářka setkala poprvé.
Tudíž námět byl určitě zajímavý, ale hlavní dějová linka mě nebavila. Zhruba od půlky jsem se do čtení musela nutit, abych ji vůbec dočetla… čekala jsem, zda se ještě neobjeví něco, co by vysvětlovalo všechny ty nadšené ohlasy na tuto knížku. To se bohužel nestalo.
Já bych od Rebeccy Kuang četla i seznam na nákup.
Babylon mě až tolik nebavil, ale Nažluto teda velmi. Pár věcí bych dokázala vytknout, ale celkově vzato je to skvostný satirický pohled na nakladatelskou branži, vliv sociálních sítí, aktuální společenská témata, otázky rasismu, v další vrstvě i sebepřijetí, mentálního zdraví... V tom textu si toho dokážete najít mnoho. Moc mě bavil i fakt, že jsem vlastně pořád nevěděla, jestli mám hlavní hrdince fandit, nebo ji nesnášet.
A taky mě baví fakt, že tu hodně lidí píše, že se jim nezamlouval konec, že se to tak nějak rozsypalo apod. A přesně to se stane hlavní hrdince. Takže ať už to byl záměr, nebo ne, mě ten trochu "přepísknutý" konec, vygadovaný ad absurdum, nevadí.
Ti, co byli prokleti, Mělký hrob a další knižní novinky (46. týden)
10.11.2024
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Kniha Yellowface v seznamech
v Mé knihovně | 85x |
2022 | Maková válka |
2024 | Babylon neboli Nutnost násilí |
2023 | Dračí republika |
2024 | Nažluto |
2024 | Spalující bůh |
Nažluto je příjemná zábavná oddechovka s originálním námětem. Nejvíc mě bavily odkazy na zákulisí knižního průmyslu, kulturní války a rasové apropriace.