Božskí rivali přehled

Božskí rivali
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530673/bmid_bozski-rivali-65ad73b9ef3c1.jpg 4 40 40

NIJAKÝ BOH, NIJAKÁ VOJNA, NIKTO, SA NEMÔŽE POSTAVIŤ MEDZI NICH. Dvaja mladí novinári, ktorí medzi sebou súperia, nájdu vďaka magickému spojeniu lásku. Ich osud bude závisieť od toho, či budú čeliť hlbinám pekla... spoločne. Po stáročiach spánku bohovia opäť bojujú... Osemnásťročná Iris túži svoju rodinu udržať pohromade. Jej brat je nútený bojovať vo vojne v mene bohov a matka sa utápa v žiali a alkohole. Povýšenie v novinách Oath Gazette pre ňu preto predstavuje to najlepšie, čo sa jej môže stať. Keď sa však listy, ktoré píše Iris bratovi, dostanú do nesprávnych rúk, do rúk príťažlivého, ale chladného Romana Kitta, jej konkurenta v novinách, vznikne medzi nimi zvláštne magické spojenie. Obaja sú so svojimi magickými písacími strojmi zahnaní doprostred mystickej vojny ako spravodajcovia. Dokáže ich puto vydržať boj o osud ľudstva a o lásku? Epický fantasy román plný nádeje, zármutku a nevídanej sily lásky.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Pandora
Originální název:

Divine Rivals, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božskí rivali. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (15)

EvikU.
včera 4 z 5

Krásný první díl nové young adult série. Iris píše články v novinách a soupeří se svým pohledným kolegou Romanem o post redaktora sloupků. Oba mají talent, oba spojuje touha psát. Každý má na začátku ale trochu jiné podmínky. Iris je z chudých poměrů, Roman je bohatý synek.

Je příjemné číst jejich pošťuchování a soupeření přerůstající v něco víc. Iris řeší osamělost i doma. O 600 km dál zuří válka Bohů Dacre bůh podzemí a Enva bohyně pozemská. Píše dopisy na starém psacím stroji své babičky. Adresované jsou jejímu bratrovi Forestovi, který odešel jako voják do války na stranu Envy.

Dopisy se ale záhadně objeví Romanovi. Který má stejný kouzelný psací stroj po své babičce. Přes dopisy si svěřují tajemství, touhy, sny i bolesti a postupně se do sebe zamilují.

Oba nakonec pohltí válka. Najdou k sobě cestu napříč válkou, přežijí? Setká se Iris znovu s bratrem? To a mnoho dalších otázek na vás vyskočí ze stran této knihy. Má v sobě kouzlo první lásky, prvního zamilování, které má za následek pomalé krůčky k velké lásce.

Některé hrůzy války jako v každé válce tam samozřejmě jsou, ale je to napsané s citem, tak bych se nebála jí dát přečíst i lidem, kteří se knihám z války vyhýbají.

Jejich dopisy jsou na celé knize asi nejhezčí a moc jsem si knihu užila. Nechte se i vy unášet vlnou dopisů a prožijte svou první lásku znovu zkrz knihu. Krásné čtení.

Týna28
09.09.2024 4 z 5

Svět ve kterém zuří válka bohů, která se dostala i mezi lidi, kteří bojují ve jménu svého boha.
Mladá novinářka, která se po nečekané nehodě, která změní její život, vzdá vysněné práce v novinách a rozhodne se vyrazit na frontu, psát o válce, pomáhat těm, kteří to potřebují a mezitím vším doufá, že najde svého bratra.
Najde zde však něco nečekaného. Lásku.

Kniha se mi moc líbila, bylo to zase něco úplně jiného a nového.
Skvělé bylo dopisování mezi hlavními hrdiny, aniž by Iris věděla s kým si opravdu píše.

Když jsem četla první stránky, trochu jsem se obávala, že mě kniha nebude bavit.
Opak byl pravdou a kniha mě okamžitě vtáhla do děje a já ji vůbec nechtěla pustit z ruky.
Přečetla jsem ji za necelé dva dny a to se považuji za pomalého čtenáře, takže na mě velký úspěch.

Knihu rozhodně doporučuji.
Moc se těším na pokračování a doufám, že bude stejně povedené jako první díl.


Mona-Lisa
08.09.2024 3 z 5

Na to, že ji najdeš v YA regálu, překvapil mě tu výskyt hlubokých myšlenek. A i krásných slovních obratů, které byly všechno, jen ne tuctové.
Do půlky knihy jsem si soupeření dvou novinářů ve fikčním světě zasaženém válkou užívala.
Když YA zabrousí do bolavých míst, ztrát a smrti, hodnotím to vždy rezervovaně. Nejde to do hloubky, hned to odskočí k magii, dlouhým pohledům apod. Ale tady! Husinu jsem měla z některých pasáží a bála se, aby to vydrželo.
No…:D
Bohužel, za mě to sklouzlo na konci až moc do nekoncentrované slaďárny, ale jinak jako celek musím hodnotit silnými třemi hvězdami.
A ubrala bych dlouhých pohledů a opakujících se dopisů a přidala víc info o jejich světě ovládaným Bohy a rozpracovala vedlejší postavy. To je tam za mě odbyté šíleně.
TAKOVÝ potenciál to ze začátku mělo! Mrzí mě ten propad do harlekynek no.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Citáty z knihy (21)

Váš smútok nikdy úplne nezmizne, vždy bude s vami – tieň, ktorý si nesiete v duši – ale bude slabnúť, keď sa váš život rozjasní.


Smútok je dlhý, ťažký proces, najmä keď je hnaný pocitom viny.


Milujem slová, ktoré píšem, až kým si čoskoro neuvedomím, ako ich nenávidím, akoby som bola predurčená na to, aby som v sebe stále bojovala.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Božskí rivali v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst129x
v Chci si koupit62x
v dalších seznamech2x