Zahrada jako mikrokosmos přehled
Wolf-Dieter Storl

Kniha předního světového znalce goetheanistické přírodovědy je zasvěceným vhledem do vztahů mezi makrokosmem a mikrokosmem, do souvislostí mezi přírodou a člověkem, do bytostné podstaty každého z nás. Wolf-Dieter Storl nabízí vedle mnoha podnětných myšlenek i řadu konkrétních praktických návodů na zvýšení výnosů, zlepšení růstu rostlin nebo například na přirozené hubení škůdců.... celý text
Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Zahrada
Vydáno: 2004 , EminentOriginální název:
Der Kosmos im Garten, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada jako mikrokosmos. Přihlašte se a napište ho.

Pro ty z vás, co jsou v komentářích rozpačití, že mysleli, že téma bude více zahradnické: originál knihy se totiž jmenuje Vesmír v zahradě. A přesně o tom to téma je. Propojení kosmických vlivů a zahrady. Ego překladatele ovšem exhibovalo, takže český titul je mírně odlišný. A tím pak evokuje trošku jiný obsah.

Úžasná knížka, i pro mne, která je v zahradě spíše kozlem (ale obdivujícím a sklízejícím), než tím pracovitým zahradníkem. Kniha totiž není jen pro dříče s motykou. Je to holistický náhled na zahradu a navíc velmi čtivě a dobře napsán i pro ty, kdo nejsou kovaní v kosmologii, ekologii apod. Moc se mi líbila a určitě ji nebudu prodávat dál, zůstane v knihovně i pro další čtenáře. Pohladila a nasytila duši.
Kniha Zahrada jako mikrokosmos v seznamech
v Mé knihovně | 29x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
astronomie bylinky léčivé rostliny bylinkářství zelenina zemědělství vaření pěstitelství, pěstování zahrady, zahrádky bylinné léky zahrádkářství, zahradničení kompost, hnojení půda, hlína semenářství užitečný hmyzAutorovy další knížky
2013 | ![]() |
2004 | ![]() |
2000 | ![]() |
2007 | ![]() |
2004 | ![]() |
Za mě “Bible" pravověrného organického zahradníka a každého, kdo to s přírodou myslí opravdu vážně. Všechno souvisí se vším. Naprosto super!