Zápas s nebem - Dobrodružství z vesmíru přehled

Zápas s nebem - Dobrodružství z vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104572/dobrodruzstvi-z-vesmiru-104572.jpg 4 86 86

Zápas s nebem série

1. díl >

Klasická česká sci-fi, v níž tři mladí inženýři putují v kosmické lodi po tělesech sluneční soustavy.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápas s nebem - Dobrodružství z vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Hradčiatko
15.08.2024 3 z 5

Detstvo môjho muža, ktoré radostne vytiahol z police, len čo som mu prezradila témy tohtoročnej výzvy a tetelil sa blahom, keď ma sledoval, ako to čítam :))) Priznám sa, že som bojovala... nie je to môj žáner ani tématika, spadala som do ľútosti za úmrtím každej vesmírnej potvorky, no... nejak sme to spoločne zvládli až do konca. Čakajú ma ešte dva diely, ktorým by som chcela dať šancu, ale zatiaľ som sa neodhodlala. Myslím však, že moje nižšie hodnotenie nie je odrazom samotného diela, ale skôr nás spoločne či mňa ako publika.

ludek.n
06.11.2023 4 z 5

Trojice mladých přátel - Arne Farin, Petr Brada a Pavel Horák - se vydává za poznáním záhad vesmíru. Napřed zkoumají pozoruhodnou rasu pololidí na Měsíci, poté dvě soupeřící civilizace na Marsu. J. M. Troska se v trilogii Zápas s nebem odpoutal od Země a pustil se se svými hrdiny do zkoumání Sluneční soustavy. Tento krok mu nabídl nové, neohraničené obzory fantazie a on jich využívá zcela bez skrupulí a naplno. Někdy je to až úsměvné, jako když mladí astronauti po přistání na cizí planetě zcela bezstarostně a bez jakéhokoli průzkumu opouštějí raketu bez skafandrů či alespoň dýchacích přístrojů, nebo když otevírají v raketě okna, aby vyvětrali, spoléhajíce kdo ví na co, o pilotování jejich vesmírné lodě systémem pokus-omyl ani nemluvě. Těch naivních představ je v románu povícero a budete-li se zaobírat technickou stránkou věci, skončíte nejspíš v psychiatrické léčebně. Pokud ale na sebe necháte působit ono prosté nadšení dobrodružné výpravy, budete nadšeni. J. M. Troska má navíc vyprávěčský dar, který dokáže strhnout a nepustit čtenáře dříve, než na poslední stránce. Smrtonoš budiž toho příkladem.


Nymfadora.T.
22.06.2023 4 z 5

Staré, ale pořád dobré... Tenkrát jsem obě série četla několikrát, ale dají se přečíst i nyní, příjemný návrat do mládí :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zápas s nebem - Dobrodružství z vesmíru v seznamech

v Přečtených115x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x