Světlo v plameni přehled
Jennifer L. Armentrout
Žár těla a ohně / Z tela a ohňa série
Pravda o Seřině plánu vyšla najevo a narušila křehkou důvěru mezi ní a Nyktem. Teď musí udělat všechno, aby zničila Kolise, falešného krále bohů. Nyktos má ale svůj vlastní plán a Sera si nemůže dovolit zamilovat se do zmučeného prvotního boha smrti. Vzpomínek na jejich společnou rozkoš se ale nelze jen tak zbavit. Když je oba Kolis povolá ke svému dvoru, objeví se zcela nové riziko. Prvotní síla života v Seře roste a bez Nyktovy lásky své povznesení nepřežije. Čas se krátí. Jak pro ni, tak pro celé říše.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2023 , Fragment (ČR)Originální název:
A Light in the Flame, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světlo v plameni. Přihlašte se a napište ho.
Sera a Nyktos se snaží vyjmout jiskry života, které má Sera v sobě, aby tak konečně zastavili falešného krále bohů Kolise a zastavili hnilobu. Ostatní bohové z Nyktova dvora ale Seře neodpustili zradu, kterou chystala, a stále ji nedůvěřují. Ona se mezitím snaží vyznat v rozporuplných pocitech, které z Nykta má.
Druhý díl série Žár těla a ohně. Musím říct, že tento díl mě bavil víc, než ten první – možná je to tím, že po zklamání z prvního dílu jsem měla ta očekávání hodně nízká a vůbec se mi do čtení nechtělo, takže jsem byla překvapená.
Četlo se mi to opravdu dobře, než mi ale došlo, že 400 stran čtu v podstatě o ničem – jasně, byly tu nějaké dohady mezi postavami, ale pořád se řešilo jen jak a kdy dostat ze Sery ty jiskry, ale skutek utek a nikdo nic nedělal (kromě hlavních postav, ty to dělali dost často).
Po dvou třetinách knihy se začal děj trochu hýbat a stejně jako v prvním díle, konec byl neskutečně nasekaný událostmi, informacemi a akcí. Proč ale až posledních 70 stran? Otevřený závěr byl super a v tem okamžik jsem chtěla číst dál a přála si, aby byla knížka delší.
Nyktos je prototyp dokonalého chlapa, Sera mně lezla trochu na nervy svou paličatostí, ale i zabedněností. Mnohem lepší jsou tu vedlejší postavy.
Pokud máte rádi spicy romantasy, tak tady najdete, co hledáte, je tu fakt hodně.
Mezi prvním a druhým dílem jsem měla asi 8 měsíců pauzu, takže spousta informací se mi vykouřila z hlavy – některé se mi při čtení vybavily, ale musím říct, že hodně věcí jsem po té době nechápala.
Hodnotím lépe než první díl, ale nad koupí třetího dílu váhám. Pokračování pod názvem Oheň v těle vyšlo letos na podzim a série má ještě čtvrtý a poslední díl, který ovšem ještě není přeložený a myslím, že si na něj počkáme zase minimálně do dalšího podzimu. Uvidím, třeba do té doby podlehnu a pokračování si koupím.
3,5*/5*- na GR a DK jsem hodnotila 4* - je to za mě někde přesně mezi.
IG: @cotaholkacte
Nedokázala jsem to dočíst. Tolik jsem vkládala nadějí do toho, že se Sera bude chovat jinak. Ale ona je snad ještě horší. Naprosto uštěkaná, nesympatická, neustále musí být po jejím, pořád má potřebu se hádat. Děj se vůbec neposouvá dopředu, ale je tam milion rozhovorů s prominutím o ničem. Takže jak jsem knihu začala číst s očekáváním, tak jsem naprosto zklamaná.
Když jsme byli sirotci, Přelomená čepel a další knižní novinky (29. týden)
14.07.2024
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
„„Odpustenie prospieva tomu, kto odpúšťa, a je jednoduché. Pochopenie je prijatie a to je oveľa ťažšie. ““
„„Aký je to pocit byť zaľúbená? Je to pocit, akoby som bola doma, hoci na neznámom mieste...akoby ťa niekto videl prvýkrát...akoby ťa niekto počul...akoby ťa poznal spôsobom, aký si predtým nepoznala. Pre toho človeka by si urobila čokoľvek. Čokoľvek. A to sa nedá predstierať ani vynútiť. ““
„„Nič okrem tejto chvíle. Nás. To bolo všetko, na čom záležalo. ““
Kniha Světlo v plameni v seznamech
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |
2014 | Buď se mnou |
2015 | Zůstaň se mnou |
2014 | Jako led |
Důležitý bod: Sera přemýšlí. Tentokrát je na tom Nyktos trochu hůře. a pokud vám případá (stejně jako mně), že jméno Šed je hrozné, tak si tam dosaďte Ash, jak se, myslím, jmenuje v originálu. Nejen že je to neskutečně hot, ale taky to dává smysl. A ano, mohlo to dopadnout tak hrozně, že to mohli přeložit jako popel, to by byla teprve katastrofa