Zašmodrchaný svět přehled
Ota Ulč

Zajímavé a vtipné úvahy Oty Ulče o dnešním světě začínají u vody. U veletoků největších řek, u oceánů a u vody, které začíná být na různých místech citelný nedostatek. Ekologie versus ekonomie je střetnutí, při kterém se zájmy lidstva zapeklitě zašmodrchávají. Už ani nejde o to, kdo zvítězí, ale kdo přežije - zda bude světová politika prozíravější, nebo ještě více zašmodrchaná. Po úspěšném titulu O čem dumá česká hlava je Zašmodrchaný svět další Ulčova kniha o nejrůznějších možnostech i nemožnostech světa, které ovlivňují náš život. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zašmodrchaný svět. Přihlašte se a napište ho.

Lituju, že pana Ulče neznám osobně. Pravda, ve své sbírce pohlednic mám jednu jím podepsanou, leč není adresována mně.

Také způsob, jak podstrčit čtenáři nějaké problémy k přemýšlení. Dobré je, že se o nich dozví, špatné, že je nemůže až tak moc ovlivnit.
Kniha Zašmodrchaný svět v seznamech
v Mé knihovně | 1x |
2013 | ![]() |
2004 | ![]() |
2009 | ![]() |
1998 | ![]() |
1992 | ![]() |
Od autora přečtená druhá kniha, obdivuji jeho skvělý politický přehled a znalosti ohledně zemí světa, jejich ekonomika i zeměpisné údaje. Při čtení se člověk i pobaví, v kapitole o Africe mě rozesmálo autorovo tvrzení, že většina afrických vládců jsou kleptokrati a lidožrouti a hned jich je řada uvedených.