Zatloukání hřebů přehled

Zatloukání hřebů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541579/bmid_zatloukani-hrebu.jpg 4 87 87

Znepokojivý horor, který odkrývá rodinná traumata a dávná tajemství. Když vám někdo zavolá v podivnou hodinu a po pozdravu vás osloví celým jménem, raději si rovnou sedněte. Dobré zprávy se takhle totiž obvykle nesdělují a Ema Březinová si toto pravidlo ověří na vlastní kůži. Najdou si ji smrt, osamělost a zejména pokřivená rodinná historie, na kterou se celý život snažila zapomenout — ale tentokrát už před ní utéct nemůže. Emě tak nezbude nic jiného než si otevřít staré rány a doufat, že po tolika letech hnisání ještě půjdou zahojit. Ne všechny otázky by ale měly být zodpovězeny a ne každá záhada se dá rozlousknout, aniž by člověk přinesl oběť. Emin život zahalí temnota, přiškrtí deprese a ovládne paranoia. Její pátrání totiž probudí mocnosti, s nimiž si není radno zahrávat…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zatloukání hřebů. Přihlašte se a napište ho.

Ristridin
18.12.2024 2.5 z 5

Nejvíce “znepokojivé" na této knize bylo, že po slibném začátku to začalo upadat, 50 stran před koncem se to sice nadechlo, že to možná nakonec nebude tak špatné, ale to konečné rozuzlení a námět spiknutí mi přišlo tak trochu blboučké. Bohužel hezké obálky prodávají i málo dobré knihy. Nebýt obálky, tak bych asi po této knize nesáhnul. A o nic bych osobně nepřišel. Může to ale bavit jiné, nemusím být cílová skupina.

Dáma s hrnstjm
16.12.2024 3 z 5

Autora jsem do teď neznala a knihu jsem si vybrala v regálu s novinkami v knihovně. Chtěla jsem být kritická vůči stylu psaní, přišlo mi, že jsou tam neohrabané slovní obraty a dialogy, kterými prostě nikdo nemluví... ale v poděkování jsem se dočetla, že jazykovou úpravu provedla nějaká paní, tak nedokážu posoudit, co byl čí nápad... a některé zdejší komentáře vyzdvihují autorův brilantní styl, což mě dost znejišťuje. Bohužel o jakékoliv brilantnosti mě nepřesvědčila stavba příběhu, postavy ani (opravdu těžko uvěřitelné) všeobecné spiknutí. Hlavní postava mi přišla málo přesvědčivá, asi tím "ženským myšlením" z pera autora-muže. To tak bývá. Nejvíc se mi líbily pasáže z deníku a i ten fantasmagorický závěr, který jistě pochopíme každý trochu jinak, za mne skončil tím nejhorším možným způsobem, ale to se zase dostáváme k tomu všeobecnému spiknutí.

sgjoli
08.12.2024 4 z 5

Od Viléma Koubka jsem četla jeho román Posmrtná predace, který mne bavil, tak pokračuji v krasojízdě - chtěla jsem prostě zkusit něco dalšího.
V tomto hororu autor přichází s tématem urbexu - prozkoumávání opuštěných budov. V české literatuře jsem tohle téma ještě neviděla, tak jsem byla zvědavá, jak se s tím autor popere. A já jsem teda spokojená.
Kniha má velmi dobře vybudovanou atmosféru. V první polovině přináší takové ty klasické "strašácké" věci, které by člověk u hororů s tématem opuštěných domů očekával. Temno, stíny, zvuky, nepříjemné mrazení v zádech a pocit, kdy člověk trne z neznámého, protože čeká, co na něj kde vybafne. Je to dost podmanivé a atmosferické. Začíná to pomalu a buduje se to postupně, plíživě. A to se mi líbilo.
Druhá půlka knihy je pak víc psychologickou hrou - nabízí velmi dobře propracované vyhrocení psychického stavu postav, který je ve své podstatě také děsivý, akorát trochu jiným způsobem, než nabízí téma první půlky knihy.
Když přemýšlím, proč nehodnotím plným počtem, bude to asi hlavně kvůli tomu samotnému závěru, který byl pro mne osobně poněkud chaotický a já se trochu ztrácela. To ale může být způsobeno mojí horší koncentrací, nevím.
Každopádně 4 hvězdy jsou na místě a za sebe mohu doporučit.

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Neodnášej si nic než fotky, nenechávej nic než stopy.

Jasně že bych chtěl, aby se mi syn vrátil, ale zároveň se nedokážu ubránit pocitu, že by se mi vrátit neměl.

Člověk nikdy neví, život venku je tvrdej a slunce je hitler.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Zatloukání hřebů v seznamech