Závan klíčovou dírkou přehled

Závan klíčovou dírkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427348/bmid_zavan-klicovou-dirkou-wgk-427348.jpg 4 725 725

3. vydání Magická směs fantasy a hororu, vizionářská série Stephena Kinga, která se nepodobá ničemu, co jste kdy četli Závan klíčovou dírkou se chronologicky řadí mezi čtvrtý a pátý díl cyklu Temná věž, tedy mezi knihy Čaroděj a sklo a Vlci z Cally. Čtenáři cyklu Temná věž se zde znovu setkají s Rolandem z Gileadu a jeho ka-tet: Eddiem, Susannah, Jakem a Ochem. Při jejich putování po stezce Paprsku je zastihne prudká bouře, která je donutí nějakou dobu setrvat v úkrytu. Venku skučí vichr a praskají stromy, a Roland zatím vypráví ne jeden podivný příběh, ale dva, a vrhá jimi fascinující světlo na svou těžkou minulost.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Wind Through the Keyhole, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závan klíčovou dírkou. Přihlašte se a napište ho.

Mabie
23.10.2024 4 z 5

(SPOILER) "Čas je klíčová dírka" pomyslel si, když tak hleděl vzhůru na hvězdy. "Ano, tak to podle mě je, občas se shýbneme a nakoukneme do ní. A závan, který při tom ucítíme na tváři, závan větru, který tou klíčovou dírkou fouká, je dech celého živého všehomíra."

Na rozdíl od ostatních dílů Temné věže jsem tento "čtyřapůltý" díl poslouchala jako audio a i když vůbec nevadilo, že jsem se vracela doprostřed už dočtené série, audio se mi nelíbilo a hlas Libora Terše se mi ke knize nehodil.
V knize jsou tři samostatné příběhy, šikovně propletené do sebe (nejméně zásadní je samotný příběh o ka-tet, když kvůli děsivé bouři na krátkou chvíli přeruší cestu k Temné věži). Druhé dva jsou příběhy dvou různých chlapců, příběhy, které lze označit za ty, které obvykle začínají "kdysi dávno, než se narodil děd tvého děda" a v zásadě víc než v ostatních dílech platí, že cesta tu znamená víc než cíl.
Kniha nebyla nejlepší ze série, ale bylo velice příjemné se na skok vrátil na cestu Paprsku někam mezi Zelený palác a Calla Bryn Sturgis, a poslechnout si Pistolníkovo vyprávění. Protože jak přímo v knize zaznělo: "Nikdo není nikdy na pohádky moc starý... Žijeme pro ně."

Lucuschka
23.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Lehké pohádkově povídkové čtení ve světě Temné věže a minulosti Rolanda z Gileadu.

Šáfa_vole
07.08.2024 4 z 5

Hezký návrat na stezku a i když to byl opravdu jen takový závan celé té dlouhé poutě k Temné věži, rozhodně stojí za to ještě jednou se potkat s Ka tet.

Knižní novinky (37. týden)

06.09.2020

Ocenění knihy (1)

2012 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)

Kniha Závan klíčovou dírkou v seznamech

v Přečtených1 003x