Zberateľ přehled

Zberateľ
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540895/bmid_zberatel.png 4 21 21

Ráno po každoročnom slávnostnom večierku Benátskej pamiatkovej spoločnosti Gabriel Allon vojde do obľúbenej kaviarne na ostrove Murano, kde už naňho čaká veliteľ Umeleckého komanda generál Cesare Ferrari. Vo vile zavraždeného juhoafrického lodiara v Amalfi čakal karabinierov prekvapivý objav: tajný trezor s prázdnym rámom s rozmermi zodpovedajúcimi najvzácnejšiemu zmiznutému obrazu na svete. Generál Ferrari požiada Gabriela, aby umelecké dielo nenápadne vypátral, skôr než stopa vychladne. Stratený obraz je Koncert od Johannesa Vermeera, jedno z trinástich diel ukradnutých v roku 1990 z bostonského Múzea Isabelly Stewartovej. S pomocou toho najnečakanejšieho spojenca – krásnej dánskej hackerky a profesionálnej zlodejky – Gabriel čoskoro zistí, že obraz zmenil majiteľa v nelegálnom miliardovom obchode, do ktorého je zapletený muž s krycím menom Zberateľ, riaditeľ energetickej firmy s úzkymi väzbami na najvyššie poschodia ruskej moci. A tak sa vzácne majstrovské dielo ocitne v centre sprisahania, ktoré by mohlo uvrhnúť svet do vojnového konfliktu apokalyptických rozmerov. Aby tomu Gabriel zabránil, musí sám spáchať trúfalú krádež, od ktorej závisia milióny ľudských životov...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Collector, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zberateľ. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

13werka
04.08.2024 3 z 5

Příběh je samozřejmě fikce, ale je jako obvykle zasazen do současné politické situace, kdy probíhá válka na Ukrajině a proti útočícím Rusku jsou přijímány ekonomické i politické sankce. Tentokrát musím říci, že jsem do příběhu hůř začítala, zdálo se mi, že příběh rozvíjí pomalu a nemá šťávu. Ke konci knihy se ale rozběhl a začal mít trochu "grády". A přiznám se, že mi v posledních autorových knihách trochu vadí, že hlavní hrdina je ochoten spojit se pro dosažení svých cílů s ledaským (tentokrát třeba s hackerkou, která krade na objednávku), i když tuším, že v reálu to tak možná bude (špionáž není asi hra pro „Mirky Dušíny“). Navíc mi v některých pasážích příběh přišel trochu moc popisný, ať už jde přechozí osudy postav nebo politickou situaci, což bohužel spád děje trochu zpomaluje.

Hella
17.03.2024 5 z 5

Starý dobrý starý Gabriel! Opět to má grády, věrohodnost, čtivost i originalitu. Prostě špionská paráda s nesmrtelným hlavním hrdinou. Klobouk dolů, pane Silvo!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zberateľ v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených27x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x