Železný plameň přehled
Rebecca Yarros
Všetci čakali, že Violet Sorrengailová neprežije prvý ročník na Basgiathskej vojenskej akadémii, vrátane nej samej. Kresanie však bolo len prvou skúškou, ktorá vyradila tých slabých a nehodných. Pravý výcvik sa ešte len začína a Violet musí zistiť, ako ho prežije. Nielenže je vyčerpávajúci a vytvorený s cieľom pripraviť jazdcov na neznesiteľnú bolesť, skutočnú výzvu predstavuje nový viceveliteľ. Ten sa rozhodol Violet ukázať, aká je bezmocná – pokiaľ nezradí muža, ktorého miluje. Po fyzickej stránke je Violet možno slabšia a krehkejšia než ostatní, pomáha jej však dôvtip a železná vôľa. Veliteľstvo navyše zabúda na najdôležitejšiu lekciu, ktorú sa naučila: dračí jazdci si píšu vlastné pravidlá. No aj s týmto odhodlaním môže byť nový rok na akadémii fatálny. Violet totiž pozná tajomstvo skryté medzi jej múrmi a nič, dokonca ani dračí oheň, ich tentoraz nemusí zachrániť.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
Iron Flame, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železný plameň. Přihlašte se a napište ho.
O proti prvnímu dílu , nabírá železný plamen velký dej a super akci ... Není co dodat ... Popis je skvělý jako bych seděla na hřbetě draka a letěla s nimi. Český překlad je skvělý . A k samotnému dějí ... Je to šokující ale věřím že se to určitě nějakým stylem zvrátí ....
Druhý diel knihy Čtvrté křídlo sa nenechal zahanbiť svojím predchodcom. Hrdinami ostávajú Violet a Xaden, ktorí sa snažia riešiť bezpečnosť celého Kontinentu, nie iba jeho časti Navary.
Navarské vedenie sa však urputne bráni rozšíriť ochranný štít i na iné krajiny a civilistov, ktroí stále viac trpia útokmi nepriateľa. Najhoršou sa však stáva manipulácia ľuďmi, aby uverili v cenzurované informácie, ktoré sú im podávané. Ako to však vždy býva - pravda vás oslobodí. Cena slobody zvyčajne nie je nízka, no i tak je jediným správnym riešením.
Krásna kniha! Naozaj strhujúca, nevedela som sa od nej odtrhnúť.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
11.11.2024
10 nejčtenějších knih (říjen)
15.10.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„„Pretože láska je v jadre nádej. Nádej pre zajtrajšok. Nádej pre všetko, čo môže byť. Nádej, že človek, ktorému ste zverili svoje všetko, to bude opatrovať a chrániť. A nádej? Zabiť poondiatu nádej je ťažšie než zabiť draka. ““
„"Violence, remember it's only the body that's fragile. You are unbreakable."“
„Tvoju dôveru si získam, len čo si uvedomíš, že nepotrebuješ vedieť úplne všetko. Stačí, aby si nabrala odvahu začať klásť otázky, na ktoré chceš odpovede. Posteľou sa netráp. Dostaneme sa tam. Očakávanie nám len prospeje.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Železný plameň v seznamech
v Přečtených | 1 259x |
2024 | Čtvrté křídlo |
2024 | Železný plamen |
2024 | Všemi smysly |
2023 | Nedokončený příběh |
2024 | Wilder |
První kniha skončila šokem, který ve mně vyvolal očekávání, že druhý díl začne svižně a přinese něco nezapomenutelného. Místo toho jsem však narazila na prvních 400 stran, které se táhly a vyžadovaly hodně trpělivosti, než se děj konečně rozjel. Druhá polovina knihy už měla mnohem lepší spád a posledních sto stran mě úplně pohltilo. Přesto si ale myslím, že příběh mohl být méně roztahaný – čtenář musel čekat příliš dlouho na ten slibovaný „wow efekt“.
Co se týče postav, tak mám své miláčky a kusy, které bych rozpustila v kyselině. Jsem ráda, že i hromada nových postaviček má nějakou osobnost a člověk si je tedy zapamatuje. A největší miláček? Xaden!
Romantika... well... se scénami 18+ se to naštěstí nepřehnalo, ale přijde mi malinko zvláštní, že sotva Vi uteče Malakovi z lopaty, tak do sebe hned nechá bušit Xadenem... ale budiž... asi se toto lidem líbí.
Když Plamen porovnám s Křídlem, tak první kniha je zajímavější, ale ony obecně ty dvojky bývají vždy všelijaké. O to více jsem zvědavá na Onyxovou bouři. Doufám, že se podíváme i do dalších lokací a dozvíme se hromady nových informací!
Bohužel jsem byla z knihy i zklamaná. Já to opravdu nechápu. Na tuto knihu čekalo velké množství lidí a těch chyb, co člověk najde v textu? To je opravdu smutné! Těch překlepů, chybějící interpunkce a prazvláštně složených vět je zde požehnaně. Vzhledem k tomu, že kniha nestojí pár korun, tak bych očekávala, že se textu dostane péče, aby čtenáře nic nerušilo.