Žena.exe přehled
Václav Gruber
Žena.exe je romantický příběh o lásce tří žen a tří mužů. Hlavními hrdinkami jsou cílevědomá a disciplinovaná Helena, excentrická a impulzivní Tara a mateřská Dana. Všechny tři pracují jako exekutorky. Napínavé vyprávění zavádí čtenáře do světa, v němž je každý člověk zařazen do společnosti podle svých schopností a všechno je využíváno optimálně. Nejvyšší hodnotou je řád a pořádek a nejvyšší autoritou jsou exekutoři, kteří jej udržují. Ale i zde žijí normální lidé. A tak ne vždy stačí jen rozum, ale rozhodovat musí i cit a lidské vášně…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena.exe. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Nevím, proč je napsáno romantický příběh, když zde o žádnou romantiku nejde. Je to spíše sci-fi u kterého mi chvílemi chodil mráz po zádech, když jsem si představila, že by to tak jednou mohlo být.
Vynikající autorova práce zaměřená, podle mě, především na vnímavost čtenáře.
Knihu jsem chtěla zpočátku úplně odložit, ale s několikerým nutným oddechem jsem ji přece jen dočetla.
Příběh, přestože se jedná o sci-fi, ve mně totiž evokoval spíš dění v koncentračním táboře, než jakoukoliv romantiku.
Kniha Žena.exe v seznamech
2019 | Hlavně ať ti udělá dítě |
2013 | Noc s ďáblem |
2012 | Zastřelte toho chromého koně |
2012 | Druhý dech chromého koně |
2015 | Žena.exe |
Kniha je čtivá, určitě bych ji ale nepovažovala za romantickou, naopak - děj působí poněkud děsivě. Sci-fi o absolutní totalitě.