Ženy, co se nedaly přehled

Ženy, co se nedaly https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428773/bmid_zeny-co-se-nedaly-6qZ-428773.jpg 4 47 47

K čemu jsou holky a ženy na světě? Přece k tomu, aby si šly za svým! Pětadvacet portrétů významných českých žen přináší svědectví o tom, že odvaha se vyplácí. Hrdinkám českých dějin stál v cestě nespočet překážek: politický režim, společenská omezení i lidé, co jim prostě nepřáli. Přesto se všechny dokázaly prosadit a jejich osudy jsou inspirativní skutečně po všech stránkách!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy, co se nedaly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Wajny
12.04.2024 4 z 5

Kniha vypráví příběh 25 českých žen, některé jsou hodně znamená a o některých jsem slyšela prvně. V knize jsou seřazeni podle oboru a sfér ve kterém působily.

Jednotlivé medailonky jsou napsány jednoduše a srozumitelně (vzadu je i rejstřík slov, které nejsou tolik známé). O jednotlivých ženách se dozvíme více o jejich práci a činech (i těch hrdinských). A nechybí ani zmínka o jejich soukromém životě a romantických vztazích. Je zajímavé, že většina žen bohužel neprožila úplně šťastný život, hlavně co se vztahů týče.

Líbilo se mi, že jednotlivé příběhy byli krátké 3-5 stran, takže opravdu jen to nejdůležitější. Jediná věc, která mi trochu vadila byli úryvky např. z dopisů či vzpomínky, které byli většinou napsané dost zastarale (s ohledem na dobu, kdy vznikly), trochu mě brzdily ve čtení a rušili tak celkový pohled na danou osobnost.

Také je dobré mít po ruce mobil a při čtení si rovnou vyhledávat věci, které vás zaujmou např. obrazy. V knize jsou krásné ilustrace - portréty jednotlivých osobností.

iveta3689
17.12.2023 3 z 5

Výběr osobností do knihy byl celkem dobrý, zpracování spíš neslané nemastné.


Raszkulce
15.10.2022 4 z 5

Pěkné, rozhodně zajímavě, jinak pojaté, než jsme zvyklí :) Některý výběr osobností mi ale nesedl a ta polovina knížky byla taková nudnější. Ale jinak super. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ženy, co se nedaly v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených3x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst112x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech5x