Žhářka přehled

Žhářka
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401702/bmid_zharka-kNc-401702.jpg 4 1433 1433

Nevinnost a krása sežehnuté zlem a hrůzou. Mladí studenti se účastnili přísně tajného vládního experimentu určeného k vytvoření mimořádných psychických sil. Dva z nich se později vzali a narodilo se jim dítě. Dcera. Ta překvapivě brzy vykazovala známky divoké a děsivé síly, která v ní roste. Rodiče se ji zoufale snaží trénovat, aby držela tuto sílu pod kontrolou a chovala se normálně. Vláda však chce dítě s neuvěřitelnými schopnostmi využít pro své vlastní šílené záměry. Nevinnost a krása sežehnuté zlem a hrůzou Mladí studenti se účastnili přísně tajného vládního experimentu určeného k vytvoření mimořádných psychických sil. Dva z nich se později vzali a narodilo se jim dítě. Dcera. Ta překvapivě brzy vykazovala známky divoké a děsivé síly, která v ní roste. Rodiče se ji zoufale snaží trénovat, aby držela tuto sílu pod kontrolou a chovala se normálně. Vláda však chce dítě s neuvěřitelnými schopnostmi využít pro své vlastní šílené záměry.... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Firestarter, 1980

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žhářka. Přihlašte se a napište ho.

petr_
28.12.2024 4 z 5

Vlastně je to moje první kniha Kinga, ale téma mi přišlo ne úplně originální a možná proto jsem měl pocit, že se děj trochu vleče.

Maanna
15.12.2024 5 z 5

Silnou stránkou této knihy pro mne byly postavy, které mne dokázaly vtáhnout do děje a kterým jsem mohla fandit. Ráda jsem i za konec. Byla to taková napínavá pohádka a zároveň ve mne vyvolávala mírné znepokojení, jestli by něco z toho nakonec nemohlo být i reálné.

Murlock77
02.11.2024 4 z 5

Nejdřív jsem myslel, že dám románu tři hvězdičky, protože mě nějak nedokázal vtáhnout. Nicméně jsem se nakonec začetl a musím říct, že finále celého příběhu je pro Kingovy fanoušky skvost. I pasáže, ve kterých se na první pohled nic moc neděje, jsou ve skutečnosti plné napětí, které je postupně budováno, aby si čtenář užil řádný závěrečný Armagedon.
80 %

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Kniha Žhářka v seznamech