Zhubni přehled

Zhubni
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121134/bmid_zhubni-wN2-121134.jpg 4 1526 1526

Richard Bachman série

Billy Haleck má všechno, co si může přát - drahý dům, hezkou rodinu a výnosné zaměstnání v advokátní kanceláři. Má však také silnou nadváhu a jeho doktor ho varuje před infarktem. Ve chvíli nepozornosti za volantem přejede cikánku, jejíž starý otec nad ním vysloví podivnou kletbu: "Zhubni," řekne mu a pohladí ho po tváři. Jedno jediné slovo, ale za šest týdnů je Billy o třiadevadesát liber lehčí a naprosto zoufalý a vyděšený. Vsadí všechno na jednu kartu a dostává se do souboje se silami zla, které způsobují, že dál nedobrovolně hubne...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Thinner, 1984

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zhubni. Přihlašte se a napište ho.

Mona Vasquez
předevčírem 3.5 z 5

King se zjevně mým oblíbeným autorem nestane. Tohle je moje třetí kniha od něj, závěr byl sice lepší, než ten totálně odfláknutý konec u Pod kupolí, ale stejně docela zklamání. Nemluvě o čirém diletantství, kdy nechává cikány s maďarskými kořeny mluvit špatnou švédštinou - wtf?!

Bediczek
14.09.2024 3 z 5

Kdyby to byl jiný autor, dám víc. Ale tohle je King samotný, čekal bych víc.

Knihomix
04.09.2024 5 z 5

Moje první bachmanovka a rovnou taková paráda? ;D. Už před lety mě ten námět okamžitě zaujal a konečně jsem se dostal k přečtení. A bylo to vážně dobrý. Dokonce tak dobrý, že to zfleku označím za jednu z nejzábavnějších (rozuměj nejzáživnějších) mistrových samostatných knih. Hororových prvků je tu sice pomálu, rozhodně to není příliš děsivé. Zato je to pekelně napínavé a neustále zajímavé. Velmi kladně též hodnotím mistrovu povedenou snahu o sociálně-filozofickou úvahu. Prakticky nemám co vytknout, dokonce je to snad poprvé co se nekonal jinak pro autora typicky pomalý rozjezd. I ten závěr se povedl (byť byl později poměrně snadno předvídatelný - dojmu to ale neublížilo). Plný počet je tak tentokrát pro mě nasnadě - žádné přešlapování na místě, žádné klopýtnutí a žádné výhrady co by stály za zmínku. Paráda! :)

Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022

Kniha Zhubni v seznamech