Zimní lidé přehled
Jennifer McMahon
West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem jen několik měsíců po tragické smrti její dcery. Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví...... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2021 , FobosOriginální název:
The Winter People, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní lidé. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Kniha nás celkem po hlavě hází do 2 časových linek a ze začátku jsem měla tedy pořádný problém se v nich vyznat.
Příběh se odehrává v malé vesničce West Hall, o které kolují různé strašidelné zvěsti. V minulosti zde za tragických okolností zemřela Sára, matka, která nedávno pochovala již druhé dítě.
Sára se se smrtí dětí téměř nevyrovnala. Dalo by se říci, že se z toho zbláznila. Svou dceru se dokonce pokoušela oživit. Někteří věří, že se jí to povedlo Nyní je z příběhu Sáry už jen povídačka, ale lidi děsí pořád
V současnosti se děj zaměřuje na zmizení matky dvou sester, Ruthie a Fawn. Při pátrání po matce objeví deník Sáry a postupně zjišťují, že žijí ve stejném domě, kde kdysi žila ona. Pomalu odhalují tajemství, které mělo zůstat navždy skryto. Minulost a přítomnost se v příběhu děsivě prolínají.
Jak daleko byla Sára ochotná zajít, aby se znovu shledala se svou dcerou?
Autorce musím rozhodně pochválit její schopnost vykreslit krajinu a udržet čtenáře v napětí. I když jsem se s postavami nesžila tak, jak bych si přála, dokázala jsem cítit jejich zoufalství a nejistotu. Kniha patří k těm děsivějším, a pokud si ji přečtete večer, rozhodně vás nenechá usnout s čistou hlavou.
Velmi zajímavá kniha, ze začátku dost matoucí, než jsem se vyznala v různých postavách ale pak se kniha rozjela a takové tajemno opředené tajemstvím mě vždy velice baví. Takže skvělá kniha a moc zajímavá.
„Když sníh roztaje, pamatuje si že býval sněhem?“
Kniha Zimní lidé v seznamech
v Přečtených | 1 499x |
duchovno horory romantika duchařské romány prolínání minulosti a současnosti Nová Anglie
2017 | Zimní lidé |
2020 | Pozvaní |
2018 | Vermontské psycho |
2022 | Tajemství pramenů |
2023 | Klub monster |
Nebudu se tajit tím, že tuto audioknihu jsem si koupila převážně proto, že ji načetla Jitka Ježková. A pokud jste ještě žádnou audioknihu, kterou načetla, neposlouchali, neotálejte, protože o hodně přicházíte! Nicméně mě zaujala i anotace a musím říct, že mi to přesně sedlo do podzimní sychravé nálady.
Příběh se točí kolem zmizení maminky od rodiny, kterou se snaží vypátrat její dcera, přičemž se nám dostává i flashbacků do minulosti, které podstatně osvětlují charaktery postav. Detektivní nadpřirozená zápletka pomalu nabírá na obrátkách, buduje se napětí, atmosféra houstne a postupně přichází hned několik šokojících odhalení, která mi skutečně naháněla husí kůži. Neměla jsem tušení, jak to celé dopadne, a o to víc jsem si poslech užila a těšila se na každou chvilku, kdy v něm budu moct pokračovat. Pokud hledáte něco na dlouhé podzimní nebo zimní večery, Jennifer McMahon určitě zkuste :)