Život na houpačce přehled

Život na houpačce
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497572/bmid_zivot-na-houpacce-7Y9-497572.png 5 76 76

Autentické příběhy ze života „hraničářů“ a jejich blízkých Možná se občas cítíte smutně, naštvaně, nemotivovaně, úzkostně a říkáte si, že máte depku. Zkuste si ale představit tyto pocity několikanásobně silnější, až se vám zdá, že vás dusí, nemůžete se nadechnout a bolí vás v každičké části těla. A jen tak to neodezní – ani za den, ani za měsíc, třeba ani za několik let... Seznamte se s hraniční poruchou osobnosti – „rakovinou duše“. Kniha Život na houpačce vám představí 22 životních příběhů lidí, kteří mají tuto diagnózu a každý den se potýkají s obrovskou psychickou bolestí a zátěží, ale také těch, jež se snaží „hraničářům“ pomoci; tedy jejich přátel či rodinných příslušníků. Člověk s touto poruchou se často cítí vykořeněný, osamělý, i když má kolem sebe spoustu milujících lidí. Na jednu stranu je extrémně křehký a přecitlivělý, ale na straně druhé dokáže v návalech emocí i nemilosrdně ubližovat – zejména sám sobě. Výpovědi „hraničářů“ mohou přispět k lepšímu pochopení jejich zdravotních potíží a upozornit i na alarmující nebezpečí, které s sebou přináší neznalost a nezájem o tuto diagnózu ze strany veřejnosti či zdravotníků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život na houpačce. Přihlašte se a napište ho.

Zorka
02.09.2024 5 z 5

Velmi srozumitelná kniha zabývající se hraniční poruchou osobnosti. Žádné odborné termíny, ale zkušenosti. Bolestivé příběhy, z nichž mnohé už nemohli vyprávět sami nemocní, protože už nejsou mezi námi.

Luci19346
24.02.2024 5 z 5

Velmi smutná a pro mě až depresivní kniha. Některé příběhy, hlavně matek které přežily své děti, mě i rozbrečely.

Příběhy lidí s hraniční poruchou osobnosti. Některé končí velmi špatně, některé lépe a málokterý, by se dalo říct, dobře.

Předtím jsem o této poruše nevěděla a vlastně si nedokážu představit s něčím takovým žít. Musí to být velmi složité.

werick
30.01.2024 5 z 5

Knížka se mi nečetla moc dobře, těch příběhů je tolik. Nejsou to vymyšlené příběhy, jsou to opravdové životy lidí, kteří každý den bojují .. Pro mne nepředstavitelné, jsem moc ráda, že jsem na knihu narazila a po přečtení si uvědomila, co HPO obnáší. Můj obdiv patří autorce a všem kteří se o své příběhy podělili

Uchvatitelé říší, Má druhá šance a další knižní novinky (30. týden)

24.07.2022

Kniha Život na houpačce v seznamech

psychologie podle skutečných událostí hraniční porucha osobnosti

Autorovy knížky

2022  92%Život na houpačce