Zjazvený kráľ přehled
Leigh Bardugo
Nikolaj Lantsov série
1. díl >
Prvá časť novej série z magického sveta gríš od bestsellerovej autorky Leigh Bardugo! Nikolai Lantsov mal odjakživa dar dokázať nemožné. Nikto nevie, čo si počas krvavej občianskej vojny vytrpel - a chce, aby to tak aj ostalo. Teraz sa však na oslabených hraniciach zbiehajú nepriatelia a mladý kráľ musí nájsť spôsob, ako znova naplniť ravkanské pokladnice, nadviazať nové spojenectvá a zastaviť hrozbu, ktorej čelí kedysi veľkolepá grišská armáda. Temná mágia v jeho vnútri však každý deň mocnie a hrozí, že zničí všetko jeho úsilie. Nikolai sa v sprievode mladého mnícha a legendárnej grišskej búrničky vydá s cieľom poraziť svoje prekliatie na tie miesta v Ravke, kde prežíva staroveká mágia. Dá do stávky všetko, aby zachránil seba a svoju krajinu. Niektoré tajomstvá však nemajú ostať tajomstvami – a niektoré rany sa nemajú zahojiť.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Slovart (SK)Originální název:
King of Scars, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zjazvený kráľ. Přihlašte se a napište ho.
Po odskočení do Ketterdamu se opět vracíme do Ravky, kde se vlády ujímá válkou poznamenaný Nikolaj Lanstov – Zjizvený král. A já se vám, pokud možno stručně a bez větších spoilerů, pokusím sdělit své dojmy z obou knih.
Nikolaje jsme si všichni samozřejmě zamilovali už v Griše a také všichni jistě víme, co se mu stalo a jaké tajemství musí skrývat. A nyní se musí vyrovnat nejen se svým vnitřním démonem, ale nebezpečím, který s sebou nesou nejen sousední království, ale i dávný nepřítel, který se vrací ze záhrobí. Nikolaj sice stále hýřil vtipem a poznámkami, ale líbilo se mi, jak se měnil, jak nesl tíhu osudu celé země a nebál se obětovat sám sebe.
Přiznám se, že z počátku Zjizveného krále jsem měla problém s kapitolami Niny, jelikož mě její příběh úplně nezaujal, ale ke konci první knihy dostal grády a její příběh ve Fjerdě ve Vládě vlků byl úžasný a správně gradovaný a vynahradil mi tak to počáteční zklamání. I když tedy pořád jsem toho názoru, že Matthias se k Nině hodil víc, ale láska si nevybírá.
Trochu jsem se bála, že mi bude příběh připadat stejně utahaný jako ty předchozí (Griša a Šest vran), ale musím říct, že se mi to tentokrát četlo o dost lépe, bavilo mě to.
Knižní novinky (40. týden)
29.09.2019
„Když se nic nemůže podělat, není to napínavé Nikolai Lantsov“
„Korol Rezni,pronesl tiše. Zjizvený král.“
„Jestli neexistuje léčba a jestli ten tvor v tobě je víc než jen prokletí, které po sobě nechal Temnyj, pokud se snaží tvým prostřednictvím najít cestu zptky na tento svět. Proženu ti kulku mozkem, než bych to dopustila, Nikolaji. Má krutá Zojo, sám bych ti tu zbraň nabil. (Zoja a Nikolai)“
Kniha Zjazvený kráľ v seznamech
intriky zmrtvýchvstání nadpřirozené schopnosti fantasy
2017 | Šest vran |
2017 | Světlo a stíny |