Zlatá ratolest přehled

Zlatá ratolest
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39603/zlata-ratolest-39603.jpg 5 54 54

Základní dílo světové etnografie, jež si již téměř století udržuje neslábnoucí oblibu čtenářů. Svými vypravěčskými kvalitami bylo inspirací pro literáty a ovlivnilo vývoj řady vědních oborů. Na podkladě obsáhlého materiálu ze života dávných i soudobých evropských i mimoevropských národů předkládá barvitý a sugestivní obraz magického myšlení, rituálů, mýtů, zvyků a tradic. Zabývá se mimo jiné posvátností, vegetačními kulty, tabuizovanými činnostmi, osobami, slovy a předměty, démony a lidskými oběťmi, slavnostmi ohně, kouzelníky. Před čtenářem tak vyvstává celé ono nezřetelné podhoubí historie a kultury včetně témat živých dodnes.... celý text

Mytologie Literatura naučná Historie
Vydáno: , Aleš Čeněk

The Golden Bough: A Study in Magic and Religion, 1890

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá ratolest. Přihlašte se a napište ho.

biblista
04.12.2024

Prosím vydat znovu. Nejlépe ve skladném studentském paberbackovém vydání, klidně dvojdílném.

LordSnape
25.10.2024 5 z 5

Pokud budete někde studovat hermetismus a učit se umění magickému, tak Zlatá ratolest bude jedna z doporučených knih, co si budete muset přečíst. Mluvil jsem se spoustou lidí, co knihu načali a nedočetli... Musíte vydržet! Začátek je sice takový trochu těžkopádný, ale pak se to takříkajíc rozjede. Fraser chtěl svojí knihou vymýtit představy o magii, dokázat, že neexistuje a nemá na lidský život žádný vliv. Inu, povedl se mu přesný opak, protože jeho knihu nyní čtou adepti magických lóží po celém světě.

SueD
12.07.2024 5 z 5

Já žádný rituál nemám. Nerozumím jim. Tohle je něco, co mi rozšiřuje obzory - tolik míst a tolik zvyklostí. Doporučuju.

Kniha Zlatá ratolest v seznamech