Zlatá přehled

Zlatá
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507273/bmid_zlata-mOL-507273.jpg 4 141 141

Zlatá série

1. díl >

Okouzlující pohádkový román od autorky bestsellerové série Měsíční kroniky. Obyčejná mlynářova dcera Serilda má neobyčejný dar: spřádat uhrančivé a fantazijní příběhy, ve kterých zdánlivě není ani špetka pravdy. Jedním z nich však upoutá krutého Krále duchů, pána nemrtvých lovců a přízraků v temném světě plném záhadných bytostí. Dostane od něj nesplnitelný úkol: upříst zlato ze slámy. Pokud neuspěje, zemře. Zoufalá dívka bezděčně přivolá zvláštního chlapce. Ten jí pomůže... ale za jistou cenu. Dokáže Serilda odhalit tajemství hradu Krále duchů a přežít v magickém světě?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá. Přihlašte se a napište ho.

Petra-1
01.11.2024 5 z 5

Pohádkové retellingy mám moc ráda, od téhle knihy mě vcelku odrazovalo místní hodnocení. Nakonec jsem se od knihy nemohla odtrhnout, vůbec jsem nečekala, že to bude spíš pro dospělé a bude to mít strašidelnou atmosféru. Pro mě tahle kniha byla skvělým překvapením, musím říct, že jsem čekala úplně jiný příběh.

Sixtinka144
27.09.2024 5 z 5

Já miluju retelling na jakoukoli pohádku, proto bylo úplně jasné, že si přečtu i Zlatou, a musím říct, že to rozhodně nebyla chyba. Nevím jestli to je tím, že už jsem dlouho žádný nečetla, ale tohle je opravdu skvělý příběh. Autorka tuto "pohádku" pojala opravdu úplně jinak, než jsme na ni zvyklí, tudíž velký padouch je vlastně někdo úplně jiný. Chápu, že se kniha nemusí lidem tolik líbit, protože je psaná dosti popisně a možná až místy zdlouhavě, ale já to fakt hltala. Hlavní hrdinka je opravdu dobře napsaná (anti)-hero postava, které vlastně přejete celou dobu jen to nejlepší. Zlat jako hlavní mužská postava je snad ještě lepší a opravdu to nabralo úplně jiný směr než jsem očekávala. Když jsem dočítala poslední stránky a zjistila, že příběh není dokončený.... Byla jsem lehce ve stresu, protože jsem do teď netušila, že existuje druhý díl. Naštěstí už vyšel i u nás , tudíž si ho co nejdříve pořídím a přečtu. Za mě jedno velké ano a určitě doporučuji.

Ančísek
06.09.2024 5 z 5

Naprosto jedinečná kniha plná božstev, fantasy postav a až místy hororových prvků. Neopakovatelný kousek, který jsem vdechla velmi rychle a pokračování Prokletá snad ještě rychleji :) Boží

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023

Kniha Zlatá v seznamech