Zlato Afriky přehled
Karel Cubeca (p)
Sága rodu zlatokopů série
Jihoafrická rodina Irwingů i na přelomu 20. a 21. století svádí boj o udržení svých zlatých dolů. Poslední potomek moderních zlatokopů Adam je uprostřed africké divočiny těžce zraněn a prosperita firmy klesá. Na pomoc v nelehké situaci jim přijede bývalý šéf francouzské protiteroristické jednotky.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlato Afriky. Přihlašte se a napište ho.
08.01.2020
První část knihy byla napínavá, ale nešťastně useknutá. Druhá část knihy je velmi roztahaná, ale nakonec se přece dočkáme happy endu.
Kniha Zlato Afriky v seznamech
2015 | Kdo jsme |
2015 | Kawa 9 |
2009 | A Bůh mlčel |
2010 | Ve spárech osudu |
2019 | Vyměřený čas |
(SPOILER) Bohužel, ačkoliv je pro mě pan Kostka jeden z nejvíce fascinujících lidí v republice, tak jeho knihám nemohu přijít na chuť. Jacka Irwinga jsem neměla ráda v první knize, v té druhé mi jeho neustále filozofování lezlo na nervy tak, že jsem si oddychla, že umřel.
Z této knihy (i z předchozí knihy Prokletí zlatokopů) jde až moc cítit, že jsou to autorovy prvotiny. V některých situací, které to vlastně ani nevyžadují, se autor babrá několik stran (například Jackovo vysvětlování, jak se má vyjednávat s odbory), některé situace ale přešel pár řádky, ačkoliv by měly v postavách vyvolávat silné emoce a více se projevovat do jejich chování, například to, jak přijala Wanda informaci o Jackově smrti. Vyznělo mi to víceméně jako: "Jack umřel. Well, shit happens..."
Knihu jsem nedočetla, příběh z Austrálie mě odradil a nenašla jsem vůli v něm pokračovat.