Zloděj duší přehled
Clive Barker
Prázdninový dům pana Hooda existoval tisíc let a přivítal ve svém objetí nespočet dětí. Je to místo plné zázraků, blažený koloběh příjemných překvapení a ročních období, místo, kde se vyplní každý dětský rozmar… Není to samozřejmě zadarmo, ale malý Harvey Swick, znuděný svým životem a zlákaný zázraky pana Hooda, nemá čas zvažovat důsledky. Teprve když Dům ukáže své temné stránky – když Harvey zjistí, jaké ubohé bytosti v jeho stínu žijí – začne o svém rozhodnutí pochybovat.... celý text
Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 1996 , MustangOriginální název:
The Thief of Always, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj duší. Přihlašte se a napište ho.
Nevěděla jsem co čekat a dostala jsem naprosto úžasný dětský horůrek. Jsem nadšená. Ta fantazie a představivost, skvělý styl vyprávění, to napětí, ve kterém je čtenář udržován. Prostě super kniha. Často jsem přemýšlela, jak bych se na místě hlavní postavy zachovala já. Škoda, že je tak krátká, i když možná i v tom je ta krása.
Fantasy, řekne se. Pohádka, řekne se. Jenže v Barkerově podání je Zloděj duší spíše strašidelným příběhem s až horrorovou atmosférou (už jen názvy některých kapitol). Barkerovy inklinace k fantasy mě, pravda, nebaví a od Barkera coby autora mě spíše odtahují, ale tohle prostě není "jen" fantasy. Vnímám to jako strašidelnou pohádku, mrazivě temný příběh o dětství, o strhávání jeho pozitivního a fanfárového pozlátka. Obecně tohle není nic moc originálního, přesto vyšperkováno několika výbornými, klasicky barkerovskými nápady a drsnými scénami. Jako některá Barkerova díla, tohle je možné vnímat různě. Já to vnímám jako pohádkový horror. Kniha je doplněna výbornými a působivými Barkerovými ilustracemi.
Kniha Zloděj duší v seznamech
1994 | První kniha krve |
1996 | Hellraiser (dvě povídky) |
2004 | Abarat |
2001 | Knihy krve I-III |
1995 | Imagika I. |
Kniha je napsaná dobře jen mě mrzí že je to ve stylu pro děti a mládež a jde některé věci hodně předvídat.