Zničení člověka přehled

Zničení člověka
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344989/bmid_zniceni-cloveka-lPf-344989.JPG 4 43 43

Kniha C. S. Lewise Zničení člověka není pouze pojednáním o veřejném vzdělávání, ale tématicky zasahuje do oblasti politické, náboženské, etické a filozofické. Jedná se o téměř prorocký a nesmírně podnětný text. Vychází ze zdánlivě prostého postřehu – že moderní a postmoderní filozofie má sklon snižovat všechny naše hodnotové soudy na pouhá prohlášení o subjektivních pocitech. Lewis poté ilustruje, jak zhoubné a fatální důsledky má tento druh uvažování pro každou civilizovanou kulturu. Zcela přesně předpovídá následný vývoj: ztrátu jakýchkoliv objektivních morálních norem a sílící schopnost politických a vědeckých elit ovlivňovat myšlení nastupujících generací.... celý text

Duchovní literatura Filozofie Vzdělávání, školství
Vydáno: , Návrat domů

The Abolition of Man, 1943

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zničení člověka. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
06.12.2022 5 z 5

Tato kniha se opravdu povedla

a304
09.03.2022 5 z 5

Knihu doporučuji a nemá cenu se více rozepisovat a klidně si to smažte od F "fšechno," jen jsem chtěla vyzvednout Orwella a všem děkuji dodatečně za palečky, však už víme.

stavlamich
21.02.2022 4 z 5

Tato kniha mi přišla mnohem víc filosofická a mnohem méně náboženská. Taky (a nevím, jestli je to tím) o něco náročnější na porozumění než předchozí knihy, které jsem od Lewise četla. Ale možná bych si ho měla šetřit a nehltat jednu jeho knihu za druhou. A víc nad tím přemýšlet.

Kniha Zničení člověka v seznamech