Zuzana Čaputová: Nestratiť sa sama sebe přehled

Zuzana Čaputová: Nestratiť sa sama sebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540165/bmid_zuzana-caputova-nestratit-sa-sama-sebe.jpg 5 53 53

Dialóg Zuzany Čaputovej a šéfredaktora týždenníka Respekt Erika Taberyho trval viac ako dva roky. Aké je byť ženou vo vrcholnej politike a matkou dcér, na ktoré útočia politici? S čím sa musí vyrovnať hlava štátu zmietaného pandémiou covidu, v čase vypuknutia vojny na Ukrajine či v situácii, keď je spoločnosť mimoriadne polarizovaná? Aké to je, keď sa človek ocitne na čele krajiny a inštitúcie, ktorá ako jediná v štáte nie je kolektívnym orgánom? Erik Tabery chcel vidieť a pochopiť človeka, ktorý z tejto roly celých päť rokov nemôže vypadnúť ani na sekundu. Ženu, do ktorej si ľudia premietajú svoje frustrácie, ale aj nesplniteľné nádeje. A Zuzana Čaputová mu to dovolila s otvorenosťou, ktorá nemá medzi politikmi obdobu.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , N Press
Originální název:

Zuzana Čaputová: Neztratit se sama sobě, 2024


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zuzana Čaputová: Nestratiť sa sama sebe. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

drew95
13.09.2024 2 z 5

Forma rozhovoru vedeného po etapach by byla zajimavá u osoby, která se nejak vyviji, ale v připadě pevně hodnotově ukotvené ex prezidentky různé variace dotazů směřující k temuž, hnaly zpovidanou do opakovani stejnych odpovědí.

Jihočech427
25.07.2024 5 z 5

Výborný rozhovor. Zuzana Čaputová se v něm čtenáři představuje jako žena pevných hodnot, laskavého srdce a nezlomné naděje, že slušnost a pokora mají v tomhle světě své pevné místo. I když se takový lídr objeví jen jednou za čas, společnosti to ohromně prospěje.


Andyska007
18.07.2024 5 z 5

Erik Tabery vedl rozhovor se slovenskou prezidentkou svižně a empaticky. Zuzana Čaputová byla nejenom dobrá prezidentka, ale je to i skvělá, empatická, inteligentní žena. Škoda, že knížka musí končit ne moc veselými tématy ohledně nové slovenské politické reprezentace. Kéž by si knihu přečetlo co nejvíce lidí, mě se líbila moc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zuzana Čaputová: Nestratiť sa sama sebe v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených9x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x