Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách přehled

Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417783/bmid_zvladnes-to-olamzite-povzbuzeni-pri-a1O-417783.jpg 5 39 39

Souhrn nádherných ilustrací s hloubavými citáty a laskavými afirmacemi dodávají čtenáři odvahu k tomu, aby si byl vědom svých myšlenek a aby pečoval sám o sebe, ať vyznává jakýkoliv životní styl. Všechny ilustrace jsou uklidňující, a současně zdravě podporující. Upřímně reflektují vnitřní problémy mnoha lidí, kteří musí čelit hektickému stylu současného světa a jeho nárokům. Duševní zdraví je téma, která se týká každého z nás, ačkoli jen málokdo má odvahu o něm upřímně mluvit. Kate Allan to udělala… Přátelská a usmívající se zvířátka v neobvyklých barvách působí jako pohlazení, díky němuž je mnohá těžká situace lépe zvládnutelná a zbavená počáteční hrozby. Pro denní meditace jako účinná pomoc při depresích, smutku a úzkostech. Poselství knihy je vhodné pro děti i dospělé. Všechny afirmace jsou také v angličtině.... celý text

Duchovní literatura Citáty a přísloví
Vydáno: , Grada

You Can Do All Things: Drawings, Affirmations and Mindfulness to Help With Anxiety and Depression, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách. Přihlašte se a napište ho.

Cara.17
07.12.2024 5 z 5

"... Našla jsem si laskavého psychologa, který mi docela rychle diagnostikoval specifickou úzkostnou poruchu. A ačkoli by to většině lidí začalo dělat starosti, pro mě to bylo zcela smysluplné a uklidňující. Když jsem znala jméno své nemoci, mohla jsem o ní začít komunikovat, získala jsem přístup ke skutečně účinné léčbě a postupům a dokázala jsem si najít další lidi, kteří zažívali podobné problémy. Zjistila jsem, že moje deprese se často pojí se strachem - že když mám strach a cítím se vším zahlcena, moje mysl vyhodnotí: "tato situace je beznadějná", a to vyvolá vážné projevy deprese. Dále jsem zjistila, že když kreslím roztomilá zvířátka a píšu k nim povzbuzující vzkazy, pomáhá mi to depresi zvládnout. A když jsem přišla na to, jaké postupy a triky mi pomáhají bojovat s nesprávným chováním mého mozku, považovala jsem za důležité podělit se o to s ostatními.
A to nás svedlo dohromady u této knihy, Zvládneš to... Je to průvodce pro malou Kate, pro člověka, který nesnáší sám sebe a nemá ani ponětí, jak se vypořádat s tím, co ho trápí. Dala jsem do této knihy všechny strategie, afirmace a dovednosti, jež mne provedly těžkými časy; od malých obav, jestli si počínám dobře, až k neustávajícím myšlenkám na sebevraždu..."

Každý, kdo sleduje aktuální dění, popř. si občas přečte zprávy, ví, že rapidně přibývá psychických poruch a onemocnění.
Nechci tu nijak rozebírat ani zabředávat do diskusí, proč tomu tak je - k tomu jsou mnohem povolanější a vzdělanější lidé než já a mimo to k tomu není toto místo určené. Chci však vyzdvihnout tuto knihu, na niž jsem narazila, přečetla ji a hodně mě zaujala.
Jak už napovídá úryvek výše, sama autorka Kate Allan si prošla velmi dlouhou a náročnou cestou. Od dětství trpěla psychickými potížemi a nějakou dobu trvalo, než se naučila se svou myslí pracovat tak, aby mohla v životě "normálně fungovat".
Co se mi na této knize velmi líbí, je, že autorka píše jednoduše a srozumitelně a tudíž její myšlenky, rady i postřehy pochopí opravdu každý. Také jsem oceňovala, že se nejedná o sáhodlouhé dílo - koneckonců, kniha je určena primárně lidem, kteří se potýkají s psychickými problémy a hádám, že vidina prokousávání se tlustou bichlí by je od četby spíš odradila.
Sama autorka se zmiňuje, že boj s vlastním mozkem je běh na dlouhou trať - vyžaduje trpělivost a cvik. Na druhou stranu stojí za to se nevzdávat a vytrvat. Ujišťuje vás o tom, že NEJSTE JEDINÍ, kdo bojuje tuhle náročnou "neviditelnou bitvu" a že situace NIKDY NENÍ natolik zlá a neřešitelná, jak se vás o tom snaží přesvědčit vaše mysl.
Mimo to kniha působí velmi pozitivně - krásné ilustrace rozkošných zvířátek doplňují povzbudivé texty, tzv. afirmace, které si můžete v duchu opakovat i během dne a tím na sebe pozitivně působit.
Ať už se tedy vy sami potýkáte s nějakými psychickými potížemi anebo máte někoho takového ve svém okolí, tato kniha by vás/dotyčného mohla povzbudit a "nakopnout" správným směrem.

Uma
23.10.2024 5 z 5

Sice je kniha dosti krátká, ale nese s sebou dost důležitých informací. Moc nádherné a nápomocné v těžkých časech.

Kllara
05.02.2024 5 z 5

Moc povzbudivé čtení, obrázky jsou opravdu uklidňující a příjemné. Líbil se mi osobní příběh autorky, který byl rozkouskovaný po jednotlivých kapitolách a oceňuji její rozhodnutí přidat do knihy i praktické tipy ohledně toho, jak se vyrovnat s negativními emocemi.

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019

Kniha Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách v seznamech