9. díl s Josie Quinnovou
recenze
Krvavá spása (2024) / veruptackovaPrudký déšť způsobil v Dentonupovodně. Velká voda vyplavila i tělo mladé dívky, které bylo roky pohřbeno vzákladech domu. Detektiv Josie Quinnová oběť znala. Kdo vraždil a proč?
9. díl této oblíbené série je stejně jako předchozí psán jednoduše a čtivě. Děj měl vzhledem i k nedávným povodním v ČR pro mě opravdu zvláštní atmosféru. Nepřestává mě fascinovat, kolik zla je v tak malém městě napácháno a že další zločin má nějakou souvislost právě s Josie. Tomu se ale u podobných sérií asi nevyhneme. Zápletka jako taková podle mě patřila spíše k slabším v rámci této série, ale pořád si laťku drží hodně vysoko.
Hledáte-li čtivou krimi knihu na pár večerů, případy Josie Quinnové vám můžu s klidným srdcem doporučit.
Pokud chcete s touto sérií začít, ale nechcete číst předchozí díly, je Krvavá spása vhodným odrazovým můstkem. Autorka vám v něm hezky zrekapituluje minulost hlavní hrdinky a nebude vám o níchybět v podstatě žádná informace. Takže naopak pozor, pokud se chcete pustit i do předchozích, tímhle byste si je opravdu vyspoilerovali.
Pro fanoušky audioknih připomínám,že celá série vychází i v audioverzi.
Je neuvěřitelné, že se jedná už o 9.díl a v originále jich už vyšlo dokonce 21. Máme se tedy rozhodně na co těšit.
Krvavá spása Lisa Regan
Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na b... více