Američanka

recenze

Američanka (2024) 3 z 5 / EvikU.
Američanka

Jak už je z názvu patrné, příběh pojednává o Američance Jane Coulfieldové, která se zabývá filozofií a studuje na Harvardově univerzitě. Ze svého rozmaru odjíždí do Německa, aby poznala učení Martina Heideggera. A pochopila, proč tolik lidí následuje hitlera. A proč nenávidí Židy.

K Jane jsem si nedokázala vytvořit žádný vztah, proto ani příběh na mě pak nezapůsobil tak, jak by asi měl. Možná mi i nesedl styl psaní, ale kniha se mi četla opravdu pomalu.

Kniha je rozdělená do třech částí. První část je hodně pomalá. Druhá už byla lepší. Třetí část se mi četla nejrychleji. Hrdinka se dostává v Jugoslávii do koncentračního tábora Jasenovac. Prožívá spolu s ostatními peklo. Dokáže to vůbec někdo přežít?

O této části války jsem ještě nečetla, takže jsem ráda, že jsem knihu četla. Získala jsem tak další dílek vědomostí do mozaiky o druhé světové válce. Za mě je to průměr, tak půjdu proti davu. Četla jsem hodně knih o válce a všechny mě rozloží na prach. Tato ne. Neříkám, že je špatná, ale není vynikající. Je dobrá.


Američanka Američanka Wojciech Dutka

Dojemný román o ženském údělu, lásce a balkánské Osvětimi. Studentka filozofie na Harvardově univerzitě Jane Coulfieldová se v roce 1936 vydá do Německa, aby se lépe seznámila filozofií Martina Heideggera a pochopila podstatu t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář