Bláznivé sudičky zachraňující svět. To chcete číst.

recenze

Strážci osudu (2024) 5 z 5 / Elion
Strážci osudu

Tak jo, přiznám se, že takovéhle sci-fi jsem snad ještě nečetla a pokud jo, tak si to určitě nepamatuju.
V tomhle sci-fi sledujeme osudy, dejme tomu, nesmrtelných sudiček, které po mnoha letech přestalo bavit starat se o sudbu dětí a osudy lidí a tím tak zapříčinili možnou budoucí zkázu lidstva. No a tak musí sebrat všechny síly a zbraně, které najdou a jít se o ten osud poprat.
Bohužel s knihou je to tak trochu jako na horské dráze. První část knihy je skvělá jízda, kde hlavní postavy srší skvělými hláškami a dělají fakt ztřeštěné věci. Nejednou se pekelně zasmějete a prostě si to užíváte. Druhá část mi přišla trochu moc překombinovaná a dlouho mi trvalo pochopit o čem je tam vlastně řeč a co se děje. No ale poslední část to zase vytáhla do starých známých kolejí a až do konce knihy to byla skvělá jízda, která končí dost otevřeně. Že by příprava na další díl? Mrk, mrk…
Jo a ráda bych taky podotkla, že z knihy teče docela dost krve a jiných věcí ukrývajících se, nejen, v lidských tělech, tak aby pak někdo nebyl překvapen.
Kniha má opravdu téma, které je velmi zajímavé a je i dobře zpracované. Škoda jen té jedné části, jinak by to byla kniha bez výhrad.
I tak po ní ale koukněte, za přečtení rozhodně stojí a věřím že se vám bude líbit.

Strážci osudu Strážci osudu L. B. Arling

Myslíte si, že historie je jen souhrou za sebou jdoucích náhod? Předpokládáte, že geniální lidé ovlivňující dějiny jsou dílem přírody a statistiky? Omyl! Za všemi důležitými událostmi lidské historie stojí šedé eminence, které... více

Komentáře (0)