Bohužel, nejhorší kniha roku

recenze

Habibi (2023) odpad! / AnetZKnihy
Habibi

| 05,/5

Ráda se seznamují s “našimi autory a myslím si, že od léta se mi to celkem daří. Tentokrát jsem se konečně odhodlala ke knize Habibi. No a tohle bylo opravdu hodně mimo.

Klub Local X. Harry, redaktor rodinného vydavatelství, v noci vede pochybný noční klub. Co se stane, když se jeho dva světy propojí díky spolupráci s ambiciózní Cassie?

Uff, no kde bych začala. Běžně nepíšu takhle špatné recenze, ale tady si to nemůžu odpustit už vzhledem k tomu, jak moc mě tohle vytáčelo.

Knihu bych určitě nenazvala dark romance. Minimálně pro mé měřítko. Prostředí klubu (neboli bordelu) je možná “dark, ale jinak si nemyslím, že by bylo něco temné.

Příběh je jednoduchý, přesně takový, jaký očekáváte a jaký byste našli třeba na Wattpadu a za mě naprosto nesmyslný. Oceňuji, že si autorka hrála s tím, že se snažila zařadit nějaké zvraty a zajímavé plot twisty. To, že v realitě by to takhle nefungovalo a je to stigmatizace tohoto tématu, bych asi přešla, protože když se něčemu věnujete, tak vidíte chyby všude. Nicméně, prosím, zkusme psát věci tak, aby to vypadalo, že jsme si aspoň něco zjistili.

Postavy jsou ta nejhorší věc na tom všem. Jestli jejich chování mělo dodat “dark složku, tak určitě ne, ale dodalo to přesně tu složku “chci jim strašně moc dát facku.
Cassie i Harry jsou neskutečně ploché charaktery, zapamatujete si je maximálně tím, že vás budou vytáčet a jejich dialogy jsou hloupé. Obecně jsem měla pocit, jak kdyby jejich dialogy vytvářela AI, takhle moc laciné a nelogické to bylo. A to jejich “jiskření bylo taky laciný, neuvěřitelný a popravdě řečeno mi to přišlo celé jako z té nejlevnější produkce pro dospělé, na kterou by se stejně nikdo nechtěl dívat.

Jediná věc, kterou dokážu ocenit, je v překladu hezká ořízka a taky to, že se to aspoň četlo rychle.

Každá kniha má svého čtenáře. Bohužel tento kousek si nedokážu představit ani jako oddechové čtení - já jsem se celou dobu tak vytáčela, že to opravdu nebyl oddych. Za mě prostě stupidní, zbytečný a nevidím v tom asi to, co čtenáři, co knihu hodnotí plným počtem. Pro mě nejhorší kniha roku.


Habibi Habibi Baja Dolce

Vítejte v klubu LocalX. Čeká vás strhující prohlídka podsvětí. Pozor! Vstup je možný pouze na vlastní riziko. Harry žije dvojí život. Přes den zastává váženou funkci redaktora v rodinném nakladatelství, v noci je manažerem pochyb... více


Komentáře (0)

Přidat komentář