Skvělé pokračování světového bestselleru

recenze

Železný plamen (2024) 4 z 5 / AnetZKnihy
Železný plamen

. . .

Za poskytnutí rc děkuji Humbook Blogerům #spolupráce a kniha oficiálně vychází 12.9.

Mnou velice očekávané pokračování famózní romantické fantasy Čtvrtého křídla! Neskutečně jsem jásala, když jsem si mohla knihu přečíst ještě před samotným vydáním!

Děj začíná přesně tam, kde skončil první díl. Za sebe doporučuji - pokud jsem knihu nečetli opravdu nedávno - re-reading nebo si minimálně někde najít nějaký výcuc. Já jsem Čtvrté křídlo četla v únoru a bylo to znát - prvních sto stran jsem se opravdu ztrácela ve jménech, ke komu patří a podobně. Před třetím dílem tohle jistě napravím.

Kniha je poměrně dost obsáhlá a bylo to v některých částech poznat - bylo zde několik hluchých a nudnějších míst. Popravdě jsem ale tohle očekávala, protože udržet akci a napětí na celých 700 stranách asi ani nejde Ale četlo se to neskutečně dobře a já pořád musela stránky otáčet dál a dál, i když to třeba zrovna nebylo bůhví jak akční.

Tentokrát dostává prostor hlavně romantická linka a pane bože..Xaden a Violet si mě získali ještě víc než v prvním díle. Já je prostě zbožňuju a neskutečně jim fandím To, že mě do kolen dostala kapitola 48 víte asi moc dobře a já vím, že dostane i vás! Jediné co - občas mi chování Violet přišlo takové..nevyspělé, trošku jako puberťák pobouřený hormony - hlavně když se na scéně objeví ještě jedna postava

Fantasy jde tady tedy opravdu do pozadí, tak s tím při čtení počítejte. Pochopila jsem, že v tomto díle se máme spíše seznámit blíže s postavami a celkově sledovat jejich charakterový růst.

Čeho ale není málo a je to naprosto famózní jsou draci Sarkastičtí, ochranitelští a neskutečně úžasný draci. Tohle je prostě boží.

Drsné, spicy, brutální a dojemné. Všechno v jednom.

Konec mě prostě naprosto rozsekal a sakra - kde je třetí díl?? I když byl za mě první díl lepší, tak tohle prostě potřebujete..i kdyby jen kvůli té kapitole

4/5


Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář