Fajn oddechovka

recenze

Zakázané uvolnění (2024) 3 z 5 / AnetZKnihy
Zakázané uvolnění

Za knihu a její poskytnutí Nakladatelství Cosmopolis #spolupráce

Romantická novinka z prostředí hokeje a psychologie. Co víc si můžeme přát? Kniha obletěla opět celý tiktok, takže jsem se nemohla dočkat, až se dostane ke mně. No..pořád jsem dost na vážkách.

Summer je studentkou psychologie a ráda by směřovala do psychologie sportu. Aiden je kapitán hokejového týmu a jako trest za průšvihy, které v poslední době nasekal musí pomoct Summer s její prací nebo ho vyhodí z mužstva a jeho vyhlídky na NHL se obrátí v prach. Ona nesnáší hokejisty a on nesnáší šprtky, takže jejich spolupráce nepřipadá ani jednomu v úvahu.

O co půjde víme asi všichni, jen co si přečteme anotaci a přesně na takový příběh jsem se těšila!Enemies to lovers, klasicky tak jak to známe. Období “enemies mohlo možná trvat trošku déle
Postavy byly takové nemastné, neslané a občas jsem si musela připomínat, že to nejsou puberťáci, ale vysokoškoláci a tedy dospělí lidé.
Chovali se oba dva strašně zvláštně.
Aiden byl sice místy ňuňu a líbilo se mi, jak se k Summer choval. Za to Summer byla tedy dost nesympatická a moc si ji v poli psychologie nedokážu představit. Avšak ty jejich žárlivé scény bez hlavy a paty jsem moc nechápala. Bylo to občas rozkošný, ale tohle by dva dospělí lidé nedělali. Nebo když už, tak jednou a ne skoro pořád Bohužel - vím, že ani jednu z postav si po pár dalších přečtených knihách jen tak sama z hlavy nevybavím.

Spicy scénami autorka nešetřila a od dobré třetiny je sází jednu za druhou. To bylo za mě fajn, ale určitě teda knihu řadím pro vyspělejší čtenáře.

Můj asi největší problém s celou knihou byl překlad určitých částí knihy. Ten mi totiž opravdu vadil a kazil dojem ze čtení. Vím, že překládání scén je často problémem, ale tady jsem se opravdu začala nahlas smát, když jsem narazila v docela peprné části na slovo “čičinka Prosím, toto označení neee..
Stejně tak jako “babe - český jazyk je tak krásný a máme neskutečně moc slov, které lze využít - číst 4x na jedné straně “bejby mě po chvilce už trošku iritovalo.

Oddechové to bylo, četlo se to samo a rychle a prostředí ledu, bruslí a psychologie mě moc bavilo. Plus určitě za to, že se zde nemotáme jen kolem jejich vztahu, ale nahlížíme i na pár vážnějších témat, která byla zpracovaná docela dobře
Klidně bych teda knihu seškrtala o pár stran - skoro 400 je zkrátka moc a pak bylo vidět, že se trošičku motáme ve stejných kruzích.

Nevím nevím. Jako oddechové čtení asi dobré, jako letní jednohubka určitě obstojí, ale čekala jsem zkrátka že si mě to získá více. Často knihu přirovnávají k Icebreakerovi - ten mi i po přečtení přijde zkrátka lepší. Nehledě na to, že v některých směrech to byla jeho “dobrá vykrádačka


Zakázané uvolnění Zakázané uvolnění Bal Khabra

Hokejová romance tak žhavá, až ledy tají! Zpočátku se ti dva nemohou vystát. Summer má ve svém životě jasné plány – chce se stát sportovní psycholožkou a dává do toho všechno. A taky nesnáší hokej. Jenže studium jí nečekaně při... více


Komentáře (0)

Přidat komentář