Čarodějka a král – Červená karkulka pro dospělé
recenze
Hon na krále démonů (2024) / Bookish_AdriaČarodějka a král – Červená karkulka pro dospělé
Tento retelling Červené karkulky mě překvapil svou žhavou atmosférou a tím, jak mě dokázal vtáhnout do děje. Jedná se o první díl trilogie Čarodějka a král a už se nemohu dočkat pokračování!
Příběh se čte jedna báseň a doslova jsem se nedokázala odtrhnout. Ačkoli má začátek pomalejší rozjezd, to, co přijde potom, rozhodně stojí za to. Autorka nikam nespěchá a informace nám dává po doušcích. Pokud máte rádi čarodějnice a démony, tohle je přesně pro vás. Postavy i děj jsou velmi zajímavé.
Hlavní hrdinka Elara je čarodějnice, která chce vstoupit do klanu. Její matka ji však stále odrazuje, aniž by jí vysvětlila důvody. Elara se blíží ke svým 25. narozeninám, kdy se podle tradice může stát součástí čarodějnického společenství. Když se v ní probudí nová moc, musí okamžitě utéct před čarodějnicemi a hlavně svou babičkou, nejvyšší čarodějnicí Stařeny.
Její matka jí radí, aby našla krále démonů, který jí poskytne ochranu. Celý život byla přesvědčena, že démoni jsou zlí, ale co když čarodějnice nejsou o nic lepší? V lese potká lovce, se kterým uzavře pokrevní přísahu a on jí doprovodí na místo, kam se potřebuje dostat. Během cesty čelí různým nástrahám a dozvídá se, jak to funguje ve světě démonů. Elara nikdy nebyla zamilovaná, ale brzy zjistí, že je schopná tohle také cítit.
Od začátku mě Elara zaujala a lovec mě okouzlil svým humorem a charismatem. Jiskřičky chemie mezi nimi jsou doslova hmatatelné, a dočkáme se i skvěle popsaných „spicy“ scén, u kterých jsem doslova tála spolu s hlavní hrdinkou
Toto je pravděpodobně nejlepší retelling, jaký jsem kdy četla, a už teď se těším na další díly. Autorka píše skvěle a i když se mi zdá, že konec je předvídatelný, stále mám spoustu otázek, na které chci znát odpovědi. Ráda bych v dalším díle viděla i pohled Lovce, protože věřím, že by to mohlo být velmi zajímavé.
Kniha mi byla poskytnuta nakladatelstvím @mystery.press děkuji.
Hon na krále démonů Madeleine Eliot
SLÍBIL, ŽE JI BUDE CHRÁNIT. JAKÁ TAJEMSTVÍ PŘED NÍ ALE SKRÝVÁ? Mladičká Elara po ničem netouží víc, než aby se mohla zúčastnit čarodějnického sletu. Jenže přesvědčit matku o tom, že už je na tyhle záležitosti dost stará, je tak... více