Liška a Ohař - Ohař a liška

recenze

Ohař a liška (2024) 5 z 5 / Bookish_Adria
Ohař a liška

Četla jsem anotaci? Ne. Proč ne? Protože stačila okouzlující obálka od @adelstopka a já měla jasno. Tu musím mít.
Sice jsem neměla od příběhu žádná očekávání a nevěděla jsem co mě čeká, tak splnila vše co mám ráda. Byla to velmi příjemná změna.

Už od první stránky jsem tomu propadla a nutilo mě to číst v kuse. Tempes je dívka s krásnými modrými vlasy, kterou jako malou postihne špatný osud. Její maminka uhoří v domě a jí se nakonec ujmou ohaři. Vyrůstá tedy po boku mužů a chce se stát první ženskou ohařkou. Král je slizký a nesnesitelný v mých očích. Temper musí splnit tři zkoušky, aby byla prohlášena za ohařku. Díky zkouškám a její vytrvalosti vzbudí zájem krále, který si na ni dělá nároky. Což Ohařka moc neoceňuje. Vlastně vůbec. Dostane úkol, který musí splnit a pokud se jí to nepodaří, tak si ji vezme. Úkol není jednoduchý. Musí najít Šprýmaře, který vládne měnavcům a zabít ho. Jenže při její výpravě ji přepadnou právě oni zmiňovaní měnavci a snaží se jí zabít. Nakonec se tam objeví lišák a bojuje za to, aby si ji nechali. Odhaluje a zároveň jí ukazuje skutečnost. Ohařka teď neví na čí straně má stát a čemu věřit.

Příběh je plný akce a úžasných postav. Líbí se mi jakým směrem se příběh vyvíjí. Chemie mezi Tempes a Pyre se mi strašně líbila v tomto podání. Obyčejná a měnavec. A stejně je to k sobě táhne, i když by nemělo. Pyre je úžasný. Získá si vás svým okouzlujícím šarmem, koketováním a sarkazmem. Temper je plná ohne. Nevzdává se a bojuje za spravedlnost.
Tahle kniha přibyla na seznam mých oblíbených fantasy knih a hrdě si ji ukládám do poličky mezi moje oblíbence. Druhý díl Krev a zrada vyjde ještě letos! Takže se nemusíme bát, že bychom čekali příliš dlouho.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od @mysterypress za což velmi děkuji.


Ohař a liška Ohař a liška Frost Kay

ODPLATA NEBÝVÁ SNADNÁ ANI LACINÁ… Patřit k slavnému rodu Madridů má být čest, protože právě oni jsou Ohaři: elitní královská stráž. Pro Tempest je to ale prokletí, které z ní učiní sirotka vyrůstajícího mezi cvičenými zabijáky.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář