Půl duše alá Bridgertonovi

recenze

Půl duše (2025) / Bookish_Adria
Půl duše

Když mi byla nabídnuta recenzní kniha Půl duše, neváhala jsem ani minutu. Všude jsem vídala krásné a pozitivní recenze. Obálka i anotace zněly skvěle, a tak jsem se do knihy hned s radostí pustila. Kniha vyšla v zahraničí už v roce 2020 a konečně se dostává i k nám do knihkupectví.

Musím hned na začátku říct, že mě zaujal autorčin styl psaní a líbil se mi nápad tohoto příběhu. Je to takové jednoduché, ale zároveň milé. A hlavně čtivé a i vtipné!

Hlavní hrdinka Dora není typickou ženou, protože skrývá tajemství. Když byla dívkou, víla jí ukradla půlku její duše. Zní to zajímavě a vtáhne vás to do děje. Když se vydá do Londýna, aby navštívila čaroděje, který by jí mohl pomoci s jejím problémem, začne to nabírat jiný směr. Je možné, aby dívka, která nemá půl duše dokázala milovat? To je otázka, na kterou třeba zjistíme odpověď.

Dora je jako hlavní postava příběhu sympatická a zajímavá. V příběhu se objevuje více postav, které si můžete postupně oblíbit.

Je to opravdu krásný a čtivý román, který vás nutí číst se zájmem, abyste se dozvěděli, jak to celé dopadne. Je napínavý a skvěle popsaný. Není to nejpromyšlenější fantasy, ale je to prostě příjemné čtení. Kniha by měla mít více dílů a já se na ně rozhodně těším.

Pokud tedy hledáte něco svižného, zábavného, romantického a sladkého, tuto knihu rozhodně doporučuji. Klobouk dolů před autorkou.

Kniha vychází 9.1.2025 tak si ji rozhodně nenechejte ujít.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od @albatrosmedia za což děkuji.

Půl duše Půl duše Olivia Atwater

Romantická fantasy z doby Bridgertonových a s atmosférou příběhů Jane Austen. Od chvíle, kdy Doru proklel fae, necítí strach ani stud… a to je pro dívku z vyšší společnosti jistojistá cesta do potíží. Proto se teď snaží hlavně ne... více

Komentáře (0)