Čtyřnohá celebrita

recenze

Jezevčík nosí Pradu (2024) 4 z 5 / Kikina182
Jezevčík nosí Pradu

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Jota za účelem recenze.

Stačila jedna chyba a Isla přišla o svou kariéru a pověst. Nikdo v oboru s ní nechce mít nic společného a ona zoufale potřebuje práci, aby se mohla postarat o sebe a svou sestru. Řešení se objeví samo v podobě stylového jezevčíka a jeho páníčka, který nutně potřebuje někoho, kdo by se o něj postaral. Ale Camilla není ledajaký jezevčík, její denní program by jí záviděla kdejaká hvězda. Není proto divu, že když jí Isla založí Instagram, začnou čísla rychle narůstat.

Autorka má čtivý a svižný styl psaní, díky kterému jsem se do příběhu okamžitě začetla. Navíc do knihy dokázala vložit i velkou dávku humoru, což byl jen další z mnoha důvodů, proč jsem se od ní nedokázala odtrhnout.

Na příběhu mě zaujaly především dvě věci, to že hlavní hrdinka byla influencerka a nechyběl v něm pes. Tohle jsou skvělá témata, která se sama o sobě nevidí v knihách tak často a pospolu už vůbec.

Bohužel mi přišlo, jako kdyby kniha podporovala, že si každý může na internet dát, co chce, aniž by k tomu měl svolení. Sice tam ohledně toho byl menší problém, ale ten mi přišel spíš jako pseudozápletka, protože se během řešení vlastně nic nevyřešilo a ještě to nakonec vyznělo tak, že chování hrdinky bylo v pořádku.

Na milostné lince nebylo nic výjimečného, ale líbila se mi. Mezi hrdiny byla chemie a neměla jsem problém jejich vztahu věřit. Stejně tak se mi na knize líbily osobní problémy, se kterými se hrdinové museli potýkat, a které se odrazily i ve vývoji jejich vztahu.

Postavy jsou dobře popsané a autorka jde do hloubky. Mají svou minulost, která významně ovlivňuje jejich jednání a zároveň je v knize i nějaký vývoj.

Jezevčík nosí Pradu je skvělá odpočinková kniha, kterou můžu určitě doporučit. Bohužel mi opravdu hodně vadí, jakým způsobem tady byla ta jedna věc pojatá, ale jinak jí opravdu nemám co vytknout.


Jezevčík nosí Pradu Jezevčík nosí Pradu Stefanie London

Dá se vůbec začít znovu, když největší chyba, kterou jste v životě udělali, má přes milion zhlédnutí? Zapomeňte na diamanty – to internet je věčný. Isla Thompsonová, specialistka na sociální sítě, omylem znemožnila svoji nejlep... více


Komentáře (0)

Přidat komentář