Ďábelské ovoce

recenze

Ďábelské ovoce (2023) 2 z 5 / renulka16
Ďábelské ovoce

Xavier Kieffer býval kuchařskou hvězdou, ale pak opustil svět haute cuisine a otevřel si v Dolním městě v Lucemburku malou restauraci, kde hostům předkládá samé lucemburské speciality. Jenže když v jeho podniku zemře uznávaný pařížský gastro kritik, všechna pohoda je tatam. Mrtvý recenzent, série záhadných požárů a zmizení jeho někdejšího učitele nutí Kieffera, aby začal vyšetřovat na vlastní pěst. Při svém pátrání, přijde na stopu obludnému kulinárnímu skandálu. Kieffer se stále hlouběji noří do světa, kde vládne tvrdý konkurenční boj a nekompromisní tlak na kvalitu. Ve hře je toho víc, než se na první pohled zdálo A sám se ocitá v ohrožení života!

Kniha Ďábelské ovoce mě dost zklamala. Vybrala jsem si ji na recenzi, protože mě - za prvé zaujala obálka, fakt je perfektní a za druhé mě nalákala anotace. Miluji totiž příběhy, kde se odehrává gastromie. Ať už jde o filmy, seriály či knihy. Je mi to jedno a téměř vždycky je to perfektní. Tedy bohužel až na tuto knihu.

Co mě asi nejvíc bavilo bylo to, že jsem si u toho vybavila můj milovaný film Ratatouille, kde byl počátek ve stejném dechu. Perfektní také bylo, že se hned na začátku objevil mrtvý recenzent v restauraci. Ale bohužel nic víc mě vážně na knize nebavilo a nedokázala si mě udržet.

Nicméně si myslím, že tato kniha je spíše vhodná pro někoho, kdo má rád knihu bez nějaké extra velké akce, kde se hlavní hrdina vydá na stopu po vrahovi. A také pro toho, kdo má rád gastronomii - a v tomto směru upozorňuji - nečtěte tuto knihu hladoví, protože budete mít pořád hlad. V této knize je fakt neskutečné množství jídla :).


Ďábelské ovoce Ďábelské ovoce Tom Hillenbrand

Sklenku müllerky, kousek paštiky a hlavně žádný velký stres. Xavier Kieffer býval kuchařskou hvězdou, ale pak opustil svět „haute cuisine“ a otevřel si v Dolním městě v Lucemburku malou restauraci, kde hostům předkládá samé lucemb... více


Komentáře (0)

Přidat komentář