Další díl z prudce návykové thrillerové série

recenze

Příchuť zla (2023) 4 z 5 / Suzanne
Příchuť zla

Madison Harperová neprávem strávila šest let ve vězení za vraždu, ale konečně se jí podařilo očistit své jméno, získat zpátky syna Owena i místo detektiva v Lost Creek. Čeká ji první den v práci, jenže cestou na stanici objeví nabourané auto, v něm krev a opuštěnou roční holčičku. V kufru najde pánské věci a v lese zakrvácenou dámskou tenisku, ale řidič nebo řidička nikde. Vzápětí přijde na to, že se pohřešuje mladá servírka Kacie z místního bistra…

(Za darování knihy mnohokrát děkuju Albatros Media :)

Madison požádá soukromého detektiva Natea Monroa, aby prošetřil Vince Radera, majitele bistra, kde Kacie pracovala. Vincova žena Ruby a jeho čtyřletý vnuk Oliver totiž před šesti lety beze stop zmizeli a Vince je stále podezřelý. Navíc natáčí podcast o skutečných zločinech s názvem Příchuť zla a v pátrání po Kacie se až podezřele angažuje.

Madison nemá na růžích ustláno ani v soukromém životě. Zvyká si na soužití se synem Owenem, protože když ho naposledy viděla, tak mu bylo deset. Teď je z něj sedmnáctiletý puberťák, takže mezi nimi panuje napětí a každou chvíli se hádají. V práci řeší složitý případ, šéfová na ni tlačí a navíc musí spolupracovat s detektivem Douglasem, který ji před lety neprávem zatkl za vraždu.

A aby toho nebylo málo, tak Nateovi Monreovi začne vyhrožovat Jack Connor, kněz, který zabil jeho snoubenku a její vraždu hodil na Natea. Madison se obává, že Nate znovu začne šňupat kokain nebo dokonce vezme spravedlnost do vlastních rukou…

Wendy Dranfield přináší další skvěle napsaný a vymyšlený příběh se sympatickými, i když těžce zkoušenými hrdiny. V Příchuti zla nechybí komplikovaný a zamotaný případ, pořádná dávka tajemství, nečekané zvraty a odhalení, akce a nebezpečí a dokonce ani smrt jedné z vedlejších postav, která mě opravdu zasáhla. Líbí se mi, jak Madison, Owen a Nate společně vytváří jakousi zvláštní rodinu, i když mezi Madison a Natem není žádný romantický vztah.

Jediné, co mi nesedlo, bylo vyřešení zápletky s otcem Connorem. Na jednu stranu jsem ocenila, že z toho Wendy Dranfield nedělala tyátr, ale na druhou stranu ho do této chvíle prezentovala jako geniálního ďábla, a pak to vyřešila takhle překotně a skoro jen tak mimochodem.

Takže u mě stále vede druhý díl s názvem Volání o pomoc, ale třetí díl Příchuť zla je lepší než první díl s názvem Pád do tmy, který byl ale taky moc dobrý. Suma sumárum thrillerová série s Madison Harperovou je jednoduše skvělá, takže ji mohu s klidem doporučit. Akorát bych vás měla varovat, že se jedná o prudce návykovou záležitost.

V Příchuti zla si Wendy Dranfield připravila půdu pro čtvrtý díl s názvem Vražedná naděje, který už na mě čeká na poličce. A já se těším i na pátý díl s názvem Mrazivé vyhlídky, který vyjde v českém překladu na začátku listopadu 2024. Pokud sérii s Madison Harperovou milujete, tak už víte, co si přát pod stromeček (tedy jestli dokážete čekat až do Vánoc :)


Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Minulost volá. Třetí díl návykové detektivní série. Madison Harperová s pomocí Natea Monroea konečně očistila své jméno. Teď musí znovu vybudovat svou kariéru a také vztah se synem, s nímž se během uvěznění nesměla vídat. Hned prv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář