Devory příběh - Dev: Příběh Devory Sharpové | recenze | Databáze knih
Dev: Příběh Devory Sharpové

Druhý díl série Hrdinky budoucnosti.
Naše hlavní hrdinka Dev v životě zažila hrozné věci - šikana ve škole, otřesná nevlastní matka, úchylný strýc, neštěstí v lásce... a mnoho dalšího...
Už od začátku víme, že tahle ženská bude pořádně silná a něčeho se jen tak nezalekne. Jsem si jistá, že si ji oblíbíte stejně rychle jako já.

Nemohla jsem se dočkat, kdy si konečně budu moci přečíst další díl ze série Hrdinky budoucnosti, která si mě okamžitě prvním dílem získala.

Kristyna Andrews nám opět dokáže, jak báječně psát naše české autorky dokáží.

Zatímco v prvním díle jsme byli okamžitě vhozeni do akce (snad si to správně pamatuji, četla jsem ji už před rokem), v této knize máme začátek pomalejší. Prve se seznámíme s hlavní postavou, jejím životem a trápením. Docela jsem ráda, že autorka do knihy dala téma mladičké matky, která se vzdala dítěte a následně litovala.

Prolínají se nám dvě časové linky. Devořina minulost, kde se setkáme s mnoho zajímavými postavami a s hlavní hrdinkou procházíme nelehkými situacemi. A přítomnost, kde se Devora dala dohromady, našla si nového přítele a chtěla by zpět svou dceru, jenomže osud ji hodí pod nohy další klacek a Devora se rozhodne utéct s davným kamarádem. A právě v tu chvíli, kvůli malému zpoždění, se to stane...

Knihy mají stejné hlavní téma, ale každá je tak jiná, originální. Líbí se mi, jak vlastně v knihách nacházíme narážky na tu druhou, jak krásně se to prolíná.
Pokud jste nečetli knihu Nel: Příběh Cornelie Fetterlyové, tyto narážky sice neobjevíte, ale není to žádný problém, knihy se dají číst odděleně v jakém kolik pořadí.

Co říkáte na obálku? Za mě je top! Nemohu se rozhodnout, jestli se mi víc líbila Nel nebo Dev... je to velmi vyrovnaný souboj.

Těším se na další díl a nezbývá než doufat, že Kristyna Andrews napíše ještě mnoho knih.

Dev: Příběh Devory Sharpové Dev: Příběh Devory Sharpové Kristyna Andrews (p)

Svět po třetí světové válce není jako dřív, balancuje na hranici pokroku a regrese. Devora nemá na růžích zrovna ustláno, už v dětství jí život uštědřil několik nelítostných ran. O svém domově nemůže říct nic hezkého, útočiště nac... více

Komentáře (0)