Jednou podvede, vždycky podvede...
recenze
Běda mužům, kterým žena mládne (2024) / neubam02"Když tě chlap podvede jednou, nikdy to není naposledy."
Příběh mladičké Zity, která sedla na let podvodníkovi a pedofilovi.
Kolik šancí člověk dá, pokud miluje? Kolikrát se musí spálit, aby si uvědomil, že tenhle vztah nemá budoucnost?
Zitě bylo pouhých 14 let, když se seznámila s Karlem a poprvé si s ním vyšla. Hlavní postava prochází značným vývojem a postupně si uvědomuje, co a jak v životě vnímala jinak, než reálně bylo.
Její příběh sledujeme nejen v dětských letech, ale i v mladém dospělém věku, kdy se chystá na univerzitu.
Musím uznat, že kniha mne velmi anotací nalákala a rozhodně jsem se v ní nezklamala. O tomto téma mnoho knih není, protože láska mezi dítěte a dospělým je zkrátka tabu. Autorka to uchopila velmi dobře a připravila si pro nás napínavý a dobře čtivý příběh.
Kniha se nevěnuje jen Zitě, ale i jejím kamarádkám, které také prožívají lásku a své vlastní problémy. Hodně se věnujeme jedné konkrétní kamarádce, kde se ukazuje, že pokud je člověk zamilovaný, má klapky na očích, tak dokáže u partnera omlouvat i nevěru a násilí. Já osobně bych více ocenila, kdyby hlavní téma, vztah Karla se Zitou, byl popsán více do hloubky, než aby v knize bylo x kamarádek a x problémů, které nejsou nastíněny do detailů.
Musím vyzdvihnout obálku knihy. Já vím, že někomu může připadat obyčejná, že je na ní jen fotka nějaké paní, ale mně se zkrátka moc líbí, a navíc je krásně lesklá, no parádní!
Knihu rozhodně doporučuji!
Běda mužům, kterým žena mládne Alena Jakoubková
Zitě bylo třináct, když její otec poprvé přivedl domů Karla Kramera, šarmantního, asi čtyřicetiletého architekta, který jim měl navrhnout rekonstrukci domu. Zita se do něj okamžitě zamilovala. A zatímco její spolužačky prožívaly p... více