„Když vám ze srdce spadne balvan, vaše křídla vás znovu mohou nést.“
Fanoušci knihy Podívej se podruhé jásají radostí! Náš Oldřich si pro nás připravil román, k jehož napsání ho inspirovala žena z knihy Podívej se podruhé.
Na začátku knihy máme krátký vzkaz od Oldřicha, kde nám vysvětluje jeho motivy a pohnutky k napsání této knihy.
Bohužel musím říct, že kniha nenaplnila má očekávání. V knize Nadechni se podruhé jsem si Miriam a Sáru velmi zamilovala, a proto mne mrzí, co z celého příběhu autorka udělala.
Další věc, kterou musím vytknout je, že první polovinu knihy jsem prakticky nečetla nic, co bych nevěděla. Autorka v předchozí knize vylíčila tolik, že jsem byla opravdu hodně v obraze. Kdybych nevěděla, že kniha Nadechni se potřetí je novinka, lekla bych se, že čtu nějakou knihu znovu a odložila bych ji. Pokračovala jsem ve čtení a pak přišlo zklamání. V předchozí knize jsem si zkrátka vybudovala jisté představy a očekávání na hezký život a šťastné konce. Mrzí mne, jaké psycho se z toho zcela zbytečně stalo.
Bojím se, abych charakteristikou postav nevyzradila víc, než mohu.
Miriam potřebuje, aby ji někdo v životě vedl, říkal, co má dělat a kdy to má dělat. Sára na mě z počátku působila jako silná osobnost, kterou si zamilujete, takže proto mne mrzelo, že se autorka rozhodla k takovému projevu charakteru, zcela odlišnému od mých představ.
Však tahle kniha si říkala o hezký konec, ne? Jsem ale názoru, že kdybych nečetla knihu Podívej se podruhé, určitě by se mi kniha Nadechni se potřetí líbila mnohem více.
Ale příběh je, stejně jako všechny knihy od této autorky, velmi čtivý, a i přes moje výtky jsem si jej užila a Vám jej též doporučuji.
Nadechni se potřetí... Dagmar Digma Čechová
Mladá Miriam se po vyhrocení situace s manipulativním a násilnickým manželem rozhodne spolu s malým synkem zmizet někam, kde je nikdo nikdy nenajde. Zatímco hledá útočiště, nečekaně nachází otevřenou náruč v podobě, která ji samou... více