Dívka v mlze
recenze
Dívka v mlze (2023) / EvikU.Na začátku knihy objevují tělo mladé ženy brutálně znásilněné a zavražděné. Stopy DNA ukazují na možné dva pachatele. Vyšetřovatelé David a Ema rozjíždí vyšetřování. V lese kde ji našli je chatová oblast. Dívka v jedné z nich bydlela teprve měsíc.
Musejí vypátrat totožnost a poté vyšťourat něco z minulosti dívky. Styl psaní je velmi čtivý, v knize je střídání jak jednotlivé kapitoly, tak úryvky z deníku zavražděné, který najdou. A ještě se ke konci střídá vyprávění jednotlivých postav.
V příběhu se objevuje hodně i osobní život vyšetřovatelů, což mám v detektivkách ráda. I detektivové jsou jenom lidi a mají nějaký svůj osobní život mimo případ. Akorát teda chování Davida už na mě místy bylo moc. Naštěstí se ke konci trochu srovnal. :)
V knize je popsané těžké téma zneužívání dětí. Části z deníku se mi četli těžce. Celá kniha je propracovaná, napínavá, propletené klubko zmijí. Konec jsem takový nečekala. Nejsem z knihy úplně nadšená, ale líbila se mi. Neměla jsem potřebu ji odkládat a to je hlavní.
Dívka v mlze Barbora Bernátová
V bohem zapomenuté chatové osadě na východním Slovensku nacházejí dva mladíci zavražděnou ženu. Její totožnost je velkou neznámou. Případ řeší svérázný detektiv David Meizner, věčně nevrlý a nepříjemný sukničkář, který nemá lidi p... více