Divoká říše

Musím se přiznat, že tohle byla jízda, kterou jsem ani v nejmenším nečekala.
Upřímně, neměla jsem moc velká očekávání ale takový příběh mě doslova překvapil, ikdyž jsem čekala trochu něco jiného.

Ze začátku mi to přišlo takové utahané, ikdyž tam akce byla. Po chvíli se to ale změnilo a bylo to svižné, odsýpalo to, děj krásně plynul a já se nemohla dočkat další stránky. Chytlo mě to a než jsem se nadála byla jsem skoro uprostřed. Celý tento první díl mi přišel jako seznámení s okolím Budapešti.

Tady rozhodně nechyběla akce, napětí, násilí, enemies to lovers, magie, intriky, násilí, fae, démoni, druid a kříženci.

Divoká říše se odehrává v dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Lidé a víly cítí mezi sebou velkou nenávist a hrozí tak mezi nimi velké násilí. Míšenci tohoto druhu žijí v tzv. Divoké říši, kde vládne především chudoba, prostituce, krádeže a vraždy.

Hlavní hrdinka Brexley je mladá dívka, která vyrůstala v místní smetánce. Přes den byla jako krásná a nevinná princezna a večer se z ní stává dívka, která se umí za správnou věc postavit. Jenže jednou se to nepovede a za jistých okolností skončí v nejobávanějším vězení - Domu smrti neboli Halláházu. V tenhle moment mi to přišlo hodně napínavé a zajímavé. I zde Brexley dokazovala svojí odvahu, jelikož jí nikdo nic nedaruje. I přes to všechno bojovala a neztrácela naději, ikdyž to bylo velmi těžké. Musela si vše doslova vybojovat. Zde tu potká velmi charismatického, sexy, nebezpečného a legendárního Warwicka Farkase, u kterého jsem měla od začátku, co se zde objevil, samé otazníky. Chemie, která mezi Warwickem a Brexley vládne je opravdu velká. To jiskření mezi nimi je doslova hmatatelné. Nesmím opomenout na její malé kamarády, kteří se mi moc líbily.

A konec? Ten mě dostal ze všeho nejvíc.
Musím se brzy dostat k pokračování, protože tohle jsem nečekala. Konec je otevřený s velkým zvrtem.

V závěru se mi to moc líbilo a určitě doporučuju.

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hroz... více

Komentáře (0)