Obálka: 4*
Obsah: 1*
Než začnu vším, co se momentálně děje v mé mysli po dočtení tohoto díla, zastavím se u obálky a řeknu na úvod také něco pozitivního. Tomáš je pro mě pěkný chlap, je to představitel bad boye jak z naučného slovníku a dobře se mi na něj dívá. Vím, každý máme jiné preference, já jeho vzhled ocením.
Toť k pozitivním bodům mého hodnocení.
Říkám si proč! Proč si to dělám a dávám šanci knihám, kde to zavání průšvihem. Tomáš Řepka popsal své bytí za zdmi věznic. Nejprve v té pražské a pak v té naší plzeňské. Plzeňská věznice je věznice, která je mi blízká. Ne, neseděla jsem, nebyla jsem v ní zavřená. Vychovali mě dva bachaři, jednoho jsem si vzala, mám mezi nimi řadu známých a díky rodinným vazbám jsem měla možnost podívat se dovnitř v rámci exkurze.
Vím tedy o čem mluvím. Vím, že tam není na každém rohu špína, jak to popisuje pan Řepka. Ten prostor Vám vezme svobodu, ale nevezme Vám lidskost. Podmínky v českých věznicích neodpovídají zahraničním filmům. K snídani nemáte jen suchý chleba, ani není každý den stejná snídaně, jako to popisuje pan Řepka. Jídlo je různorodé, možná je Tomáš zvyklí na luxusní restaurace, nóbl podniky a proto mu změna přišla děsivá, věřte mi ale, že normální člověk se jako vězeň i normálně nají.
Co mi opravdu při čtení vadilo byl popis vězeňské služby. Věřím, že se může najít dozorce, který bude přehnaně přísný, nebo bude mít nepříjemné poznámky, ale myslím si, že jde o výjimky. Říci tedy o dozorcích, že jsou to všichni prasata v pracovním i soukromém životě mi přijde hodně přes čáru.
Tomáš Řepka podal knihu tak, aby ukázal sebe jako obětního beránka. Stojí proti němu bývalá partnerka, soudy, vězeňská služba… Nic neudělal a celá republika stojí proti němu a chce ho vidět na dně.
Postavit knihu na hanění okolí, to nebyla správná cesta. Tomáši, máte kolem sebe milující rodinu, máte zázemí a děti, tak se vzpamatujte. Ukažte nějakou pokoru a sebekázeň, uznejte vlastní chybu a buďte tak vzorem. Vzorem pro fanoušky, malé fotbalisty a své vlastní děti. Kopat kolem sebe a hanit svět není to, co můžete světu nabídnout.
Celkové hodnocení: 1* z 5*
Deník ze dna Tomáš Řepka
Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vydává svou nejosobnější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví ... více