Dokonalá smrt: Kéž by tato knižní série nikdy neskončila!
recenze
Dokonalá smrt (2019) / VasnivaCtenarkaDokonalá smrt – 3. díl knižní série Inspektor Luc Callanach – od autorky Helen Fieldsové vás dostane. Hned zpočátku musím napsat, že Helen Fieldsová píše naprosto fantasticky a hledáte-li opravdu skvělou detektivu, od které se nebudete moci odtrhnout, pak rozhodně sáhněte po této knižní sérii. Jsem nesmírně ráda, že si autorka u každé knihy zachovává svou preciznost, promyšlenost a úroveň. To tedy znamená, že i kniha Dokonalá smrt je skutečně dokonalá a rozhodně byste tuto knihu, stejně jako ostatní knihy ze série, měli mít ve své knihovničce.
Ava Turnerová byla povýšena na post šéfinspektorky. Svou funkci Ava teprve pozvolna poznává a snaží se vypořádat nejen s věčným bojem s komisařkou Overbeckovou, ale také se změnou vztahu mezi ní a Lucem Callanachem. Je v nezáviděníhodné pozici, kterou se však snaží vykonávat tak dobře, jak to jen jde.
Ava se však musí vyrovnávat s ještě jednou nepříjemnou záležitostí. Bylo totiž nalezeno tělo jejího bývalého šéfa a vše ukazuje, že si svou smrt přivodil sám. Ale její instinkt ji říká, že bývalý šéfinspektor Begbie (známe ho z knihy Dokonalé stopy a Dokonalá kořist) by sebevraždu nikdy sám nespáchal. A tak se pouští do vlastního vyšetřování.
Ve stejnou dobu v kopcích nad Edinburgem je nalezeno tělo mladé Lily Eustisové. Při pitvě bylo v jejím těle odhaleno velké množství omamných látek, což však neodpovídá jejímu spořádanému životu. A tak se edinburgská kriminálka vrhá na vyšetřování tohoto podezřelého úmrtí.
A mrtvých začíná přibývat více a více. Zdánlivě nesouvisející vraždy však mají možná jednoho pachatele. A ten vyšetřovatelům zamotá pěkně hlavičky. Ale policisté z edinburgské kriminálky nejsou žádní žabaři, takže je jasné, že pachatele vypátrají.
Styl psaní má Helen Fieldsová už opravdu hezky vytříbený a je to poznat s každou stránkou, kterou od ní zakusíte. U Helen absolutně nehrozí, že by jakákoliv další její kniha ztrácela šmrnc. Nepřestává mě fascinovat každá zápletka, kterou autorka vymyslí – její promyšlenost je vždy dokonalá. V každé knížce můžeme cítit péči nejen o příběh samotný, ale také o hlavní hrdiny, kterým Helen dodává kus lidskosti.
V knize Dokonalá smrt se můžeme setkat s poměrně rychlým tempem. V každé kapitole se děje něco, co vás donutí číst dál a dál a neodkládat knížku. Chcete už ten příběh rozluštit spolu s Avou, Lucem a jejich kolegy.
Každá recenze by měla mít v sobě zakomponované také nějaká negativa, ale já opravdu žádná negativa v této knize nemůžu najít.
Takže jediné, co vám můžu opravdu říci, že tohle si prostě MUSÍTE přečíst! Prostě musíte!
Dokonalá smrt Helen Fields
V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky George Begbie, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu se ale zdráhá uvěřit Ava Turnerová, ... více