Druhá strana řeky

recenze

Druhá strana řeky (2024) 5 z 5 / EvikU.
Druhá strana řeky

Druhá strana řeky je lehce mysteriózní příběh z minulosti a současnosti. V minulosti se dozvídáme příběh Loty, dcery hostinského a jejího snoubence Jakuba, který pracuje na přívozu na řece Černá. Po jedné příhodě, která se jí stane, když je sama v hostinci už není nikdy jako dřív. Její osobu pořádá tajemství. Dál provozuje prodávání mýdel s vůní levandule, ale šeptanda okolo ní se zvětšuje.

V přítomnosti se postrádá Adam, který zmizel. Jeho syn Adam přebírá starosti o firmu a snaží se věřit, že se táta objeví. Seznamuje se s Juditou, která ráda čte a ráda pátrá po záhadnostech. Náhle zmizí Richard, bezdomovec, kterého navštěvovala a u řeky se objeví mrtvola rybáře.

A řeka Černá pění, bublá, prahne po krvi…nebo se vše děje jen v souhrnu událostí? Četlo se to opravdu dobře, jednotlivé vyprávění se pravidelně střídá po kapitole.

Příběh z kterého vás příjemně mrazí v zádech, kniha o lásce, obětech, tajemství, záhad, tajuplné přírodě. Místy mi ke konci povídání o černé řece připomnělo knihu Před povodní.

Styl psaní je tak úžasný, že nechcete dát knihu z ruky. Minulost je ještě hezčí než přítomnost a já si ji po dočtení dala ještě jednou. Ano slyšíte dobře. Skvělá kniha.

Druhá strana řeky Druhá strana řeky Nora Eckhardtová

Co řeka schvátí, to už nenavrátí… Nebo ano? Magický román s detektivní zápletkou. U řeky Černé se dějí prazvláštní věci. Adamův otec se nevrátí z práce domů, po bezdomovci Richardovi se také slehne zem a jeden rybář je krutě kuri... více

Komentáře (0)