Dům plný tajemství

recenze

Dům plný tajemství (2024) 4 z 5 / ElisR1
Dům plný tajemství

Ačkoliv má Dům plný tajemství hodně pomalé tempo vyprávění, dokáže zaujmout svým příběhem.
Dění sledujeme skrze vyprávění tří žen v různých časových obdobích, takže se připravte na to, že je ze začátku trošku těžší se zorientovat.
Jako první zde máme linku Grace, která mě bavila asi nejvíce. Prim v ní hraje hlavně proměna hlavní hrdinky a právě počátek veškerých tajemství.
Druhou linku sledujeme z pohledu manželů Willow a Bena a pomalu odkrýváme, co se vlastně stalo.
Poslední postavou, jejíž vyprávění sledujeme, je Libby. Tato linka se odehrává nejblíže současnosti a Libby se v ní snaží odhalit, kým byl její otec, který zemřel dříve, než ho stihla poznat.
I když se toho v celé knize moc neděje a většinu událostí pravděpodobně uhádnete předem, stejně jde o povedený příběh odehrávají se v krásném prostředí, který zaútočí na vaše emoce.
Kromě pátrání po rozluštění tajemství se můžete těšit i na řešení rodinných vztahů, lehkou romantiku a poválečné prostředí. I když to je zde hodně upozaděné.
Jako ozvláštnění příběhu v knize najdete různé úryvky balad, které mě ale moc neokouzlily, protože na poezii příliš nejsem.

Dům plný tajemství je příběhem plným emocí, tragédií i radosti a silných postav, který mě ve výsledku bavil i přes pomalejší tempo. Takže pokud hledáte spletitý, ale poklidný příběh, kde pravda postupně vychází najevo, tak tohle je přesně kniha pro vás.

Recenze psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress


Dům plný tajemství Dům plný tajemství Amanda Geard

1939: V předvečer války musí mladá Angličanka Grace a její společnice Rose odcestovat na druhý konec světa, aby našly útočiště u Graceina excentrického strýce. Zde se Grace seznámí se sympatickým sousedem Danielem, který je ovšem ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář