DŮM V OLIVOVÉM HÁJI

EMMA COWELL
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2024
376 stran

Tři ženy. Maria, Alessandra, Kayla.

Malebné prostředí řecké vesničky, kde již deset let provozuje kuchařskou školu Maria, žena, která odtud kdysi dávno odešla, aby si splnila svůj sen. Po nehodě, která jí způsobila znetvoření a posléze konec manželství, se vrátila zpět, zpátky ke kořenům. Někdo ji tady však nechce a rozhodl se škodit.

Ve velikonočním týdnu k ní do školy přijíždí Alessandra a Kayla. Alessandra je 60letá žena, bývalá tanečnice a nyní úspěšná návrhářka šperků. Kayla je mladá maminka, té se rovněž podařila vybudovat úspěšná kariéra – je novinářka píšící o jídle a má vlastní gastro pořad. Všichni ji znají, je velice oblíbená, ale je také šťastná?

Jak už to tak bývá v tomto druhu knih, potká se několik rozdílných lidí, kteří stojí na určité životní křižovatce. A tato setkání je většinou posunou dále, pomohou jim v jejich rozhodování něco v jejich životech změnit.

Očekávala jsem úplně obyčejný a jednoduchý příběh na vypnutí, ale k mé velké radosti jsem dostala mnohem více. Dostala jsem moudrou knihu plnou krásných myšlenek.

Všechny tři ženy byly úžasné, každá jinak, ale všechny bych moc ráda poznala. Každá z nich musela v sobě nalézt odvahu čelit svým problémům, strachům. A byť se na začátku příběhu vůbec neznaly, velice brzy k sobě nalezly cestu a staly se z nich skutečné přítelkyně, kterým na sobě navzájem záleží a chtějí si pomoci.

Autorka knihu zasadila do kouzelné řecké vesničky, příběh okořenila spoustou výborných jídel, doteď nechápu, že jsem byla schopná se tou knihou neprojíst, považuji to téměř za zázrak. Kouzlo příběhu dodaly i velikonoční oslavy, které zde měly velký význam.

Bylo zde i nějaké to tajemství a velkou radost mi udělal magický prvek včel, který se linul celou knihou.

Pokud máte chuť na prosluněný příběh plný dobrého jídla, lásky, mezilidských vztahů a nějakého toho tajemství, chcete si teď na podzim udělat výlet do tepla, DŮM V OLIVOVÉM HÁJI bude přesně to pravé pro vás.
( ŘÍJEN 2024)

Dům v olivovém háji Dům v olivovém háji Emma Cowell

Vítejte v Mariině kuchyni! Kuchařská škola v idylické přímořské vesnici nabízí lákavé vůně neodolatelných řeckých pokrmů, které studenty učí vařit slavná šéfkuchařka Maria. Ještě před začátkem sezony k ní přijedou dvě zvláštní ž... více

Komentáře (0)