Dva různé světy?

recenze

Součást tvého světa (2024) 5 z 5 / lucie.svobodova
Součást tvého světa

Román, který se zaměřuje na nečekané setkání dvou naprosto, ale naprosto odlišných světů.

Příběh sleduje Alexis Montgomeryovou, ambiciózní lékařku, která se potýká s očekáváními své bohaté vážené rodiny, a Daniela Granta, o deset let mladšího truhláře s okouzlující povahou - toho si musí zamilovat úplně každý

Jak může dopadnout setkání Alexis, kterou má čekat kariérní postup a ze strany rodiny, především otce, je na ni vyvíjen velký tlak, a Daniela, který žije v prostém a poklidném světě městečka Wakan se svým úžasným psem Hunterem?

Alexis jede z pohřbu a na silnici ji do cesty vběhne mýval, musí strhnout řízení a s autem skončí v příkopu. To nám na scénu poprvé přichází i Daniel, který ji pomůže auto vytáhnout.

Znovu se setkávají v baru U válečných veteránů, kde je Daniel se svými přáteli, kteří vymyslí sázku - o 100 babek, kdo s Alexis odejde z baru… a tam nám příběh nabírá na obrátkách, zapojí se Daniel do této sázky?
A pokud ano, jak to vezme Alexis?

Jak už jsem zmínila, Alexis je lékařkou, která se má dle očekávání rodičů stát primářkou, ale je to opravdu to, co chce i ona?
Daniel naopak bydlí v malém městečku, v garáži a stará se o “rodinný penzion a umí to se dřevem.

Tento kontrast dvou životů je nejen zdrojem humoru a romantiky, ale také hlubokých úvah o životních prioritách a hodnotách.

Alexis je vyobrazena jako žena, která se snaží najít rovnováhu mezi kariérou a osobním štěstím, občas jedná trošku mimo, zatímco Daniel představuje stabilitu a radost z jednoduchých věcí.
Chemie mezi nimi je hmatatelná, jak to s nimi asi dopadne?

Kniha je kouzelným a srdečným příběhem, který vás vezme na emocionální jízdu plnou lásky, smíchu a životních rozhodnutí.

Řeší se zde i těžší témata, ať už zmíněný nepřiměřený tlak na kariéru od rodičů, celkově vztahy v rodinách, psychické i fyzické domácí násilí, ponižování a další.

Knížka je předvídatelná, ale je tak skvěle napsaná a vzatá za správný konec, že mi to vůbec nevadilo.

Doporučuji všem, kteří hledají kvalitní romantickou knihu s hlubším poselstvím.


Součást tvého světa Součást tvého světa Abby Jimenez

BYL BY TO DOKONALÝ VZTAH. JEN KDYBY NEBYLI KAŽDÝ ÚPLNĚ JINÝ… Bláznivá sázka, gurmánský sendvič a jedno roztomilé kůzlátko. Tak málo stačilo, aby se svět lékařky Alexis Montgomeryové obrátil vzhůru nohama. Tohle… a seznámení s o... více


Komentáře (0)

Přidat komentář