Vianočný bozk

Milujem, milujem, absolútne milujem Rinu! Je to presne moja krvná skupina! Dokonalý Grinch, ktorého som takto pred Vianocami potrebovala! Toto je tá pravá predvianočná kniha pre všetkých, verte mi, či už ste vianocomaniak alebo ten spomínaný Grinch.

Tak ako to máte vy? Ste tím Vianoce alebo tím Grinch??? Ja som jednoznačný Grinch.

Kamarátky Kata a Rina (áno, keď si to spojíte sú obe Katarína, geniálne!) sú najlepšie kamarátky už dlho, aj keď sú v jednej veci úplne rozdielne. Kata totiž miluje Vianoce, je absolútny vianočný fanatik. Naopak Rina je dokonalý Grinch, ktorý je ochotný sabotovať Vianoce za každú cenu.

Na tik toku objavia zábavnú súťaž, do ktorej sa rozhodnú zapojiť. Jedna druhej napíšu 12 výziev, ktoré budú postupne ničiť, až im nakoniec ostane jedna, ktorú budú musieť splniť. Vyzerá to zábavne? No, to teda!

A potom je tu Alex.. Ten dokonale otravný brat Kate, ktorý prichádza z Ameriky, aby oslávil Vianoce s rodinou a zjavne aj buzerovať a rýpať do Riny pri každej voľnej príležitosti. Ale ako sa hovorí:co se škádlívá, to se rádo mívá. “ Ich chémia je cítiť od začiatku do konca a poviem vám, máte sa na čo tešiť, sú boží.

Vianočný bozk je nádherný príbeh hlavne o rodine a priateľstve, čo je podľa mňa tá najdôležitá vec na Vianociach. Ale má v sebe oveľa viac. Nesie v sebe skryté posolstvo. Je o láske, hlavne o tom naučiť sa milovať a prijať seba so všetkými chybami, o odpustení a o druhej šanci nájsť konečne šťastie.

Ukrýva smutný príbeh Riny a pravdu o tom, prečo nenávidí Vianoce, všetko má totiž svoj dôvod. A nakoniec ma to dostalo tak, že som sa neubránila dojatiu a slzám. Jej životný príbeh nám ukazuje, že nie všetko je tak dokonalé, ako sa na prvý pohľad zdá. Ale všetko sa dá zvládnuť, keď má človek okolo seba tých správnych ľudí, ktorý nás milujú takých, aký sme a vždy budú stáť pri nás. A presne taká je Katina rodina…

…ale úprimne, jedny Vianoce s jej rodinou by ma asi zabili, ale jednoducho si ich nejde neobľúbiť! Ich entuziazmus a nadšenie čo sa týka Vianoc vás jednoducho nakazí.

Takže..kto ešte nemá vianočnú náladu, toto je dokonalá knižka do ktorej sa v tomto čase začítať. Obmäkčila aj to moje studené grinčovské srdce.

Vianočný bozk Vianočný bozk Kristína Ježovičová

Najlepšie priateľky Kata a Rina objavia na sociálnej sieti vianočnú súťaž – 12 výziev na 13 dní –, do ktorej sa rozhodnú zapojiť. Na Štedrý deň zostane len jedna jediná úloha a tú musia splniť! Rina má síce dobrodružstvá rada, no ... více

Komentáře (0)