Hovorila som si, že 623 strán je naozaj dosť…a viete čo? Nie je! V tomto prípade by nestačilo ani 1000 strán! Prečo to muselo skončiť?
MI-LU-JEM. Absolútne som sa zamilovala do hlavných postáv!!! Erik je jednoducho dokonalý vo svojej nedokonalosti a Kasper? Ten je tak iný a tak mimo, absolútna neriadená strela, ktorá obráti Erikov život naruby.
Kasper sa musí presťahovať do NIKDE v horách, nenávidí to tam už z princípu. Je to mestský chlapec. Bože, všetok ten sneh, zima, to neznesiteľné ticho, ktoré ubíja, hnusné pletené svetre a čapice s brmbolcami, čo to je sak*a za miesto? A potom je tu on, jeho “dokonalý nevlastný brat Erik, snowboardová hviezda Peterson. Chodiaca katastrofa.
Príbeh je písaný hlavne z pohľadu Erika, s nahliadnutím do Kasperovho až šialene úprimného a skazeného vnútra, skrz jeho denník. Páčilo sa mi, ako bol Erik kľudný, rozvážny, všetko vždy riešil s chladnou hlavou a naopak Kasper bol výbušný, plný emócií a vždy pripravený bojovať. Milujem jeho úprimnosť!
Erik mi bol osobne malinko bližší. Je hanblivý, uzavretý a žije vo svojej bubline (ako ja). A zrazu sa do jeho života prirúti ako lavína Kasper. Nevrlý, extravagantný gay s farebnými vlasmi, nalakovanými nechtami a jeho večným sťažovaním sa na všetko a na všetkých.
Sú ako oheň a ľad, doslovne. Ale protiklady sa priťahujú.
Páčilo sa mi, ako sa postupne zbližovali, spoznávali, začali si dôverovať a zdieľať svoje tajomstvá. A že majú tajomstvá…Čaká vás obrovské odhalenie, ktoré som ani v najmenšom nečakala! Nič tomu nenasvedčovalo, zrazu to prišlo a zmenilo to úplne všetko!
Príbeh nenávisti, ktorá sa zmení v priateľstvo a to prerastie v lásku. Príbeh o rodine, ktorá nie je dokonalá a má svoje chyby, občas nepočúva, ale vždy je tu pre nás. Príbeh o živote, ktorý nie je vždy spravodlivý a pripraví si pre nás ťažkosti, s ktorými sa musíme naučiť žiť. Príbeh hlavne o prítomnosti a o tom, čo prinesie budúcnosť.
Veľmi ťažko sa mi s Erikom a Kasperom lúčilo a preto viem, že sa k príbehu budem rada vracať.
...končím a vidíme sa v NIKDE. pretože to tam MI-LU-JEM.
Nocturno pro Erika Eva Pospíšilová
Jeden z nich hory miluje a ten druhý… si bude muset zvyknout. Erik je jedním z nejlepších snowboardistů světa. Ale taky tajnůstkářský kluk, který má rád ticho a pletené svetry. Když se jeho táta rozhodne sestěhovat se svou nov... více